Raymon Mens
Raymon Mens iOS 25 april 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in iOS 14.5: Songteksten delen en meer gemak in de Muziek-app

In iOS 14.5 voegt Apple een aantal nieuwe functies en verbeteringen door in de Muziek-app. Ze zijn niet erg groot, maar wel de moeite waard. Zo is het mogelijk om songteksten te delen en zijn er nieuwe swipe-gebaren voor muziek bedienings­gemak.

Songteksten delen in iOS 14.5

Apple Music is een van de weinige muziekdiensten die bij praktisch ieder nummer een songtekst heeft. In iOS 14.5 maakt Apple het mogelijk om een deel van de teksten uit een nummer te delen. Dat kan alleen vanuit de ‘karaoke’ weergave waarbij de songteksten scrollen tijdens het luisteren van een nummer.

Om een songtekst te delen kun je het overflow menu (•••) rechtsboven gebruiken en kiezen voor ‘Deel songtekst’. Nog makkelijker is het om je vinger lang op een stukje tekst dat je wil delen te houden. Je mag maximaal drie zinnen delen en niet de hele songtekst. Delen kan zowel via iMessage als WhatsApp en andere social media-kanalen. Apple Music maakt er dan een mooi blokje van.

iOS 14.5 songtekst delen screenshot
Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

Nieuwe swipe bewegingen in Muziek-app

Je kunt in iOS 14.5 ook sneller met playlists werken door swipe-bewegingen. Dit werkt net als in de Mail-app van iOS. Door over een nummer in een playlist naar links te vegen, kun je het aan je bibliotheek toevoegen of uit de playlist verwijderen. Door naar rechts te vegen, kun je snel een nummer bovenaan of onderaan de huidige wachtrij die gespeeld wordt zetten.

Apple Music iOS 14.5 swipe screenshot
Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

Directe feedback in stations op basis van nummer

Bij het maken van een gepersonaliseerd station op basis van een nummer, kun je aangeven dat je een nummer niet leuk vindt. Apple Music slaat het dan de volgende keer over, maar in iOS 14.5 wordt nu ook direct het volgende nummer gestart. Een kleine verbetering die ervoor zorgt dat je nummers die je niet kunt verdragen meteen niet meer hoeft te horen.

Apple Music stel minder voor screenshot
Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 14.5: Songteksten delen en meer gemak in de Muziek-app
Sluiten