Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 1 april 2021

iOS 14.5: deze 5 handige functionaliteiten komen naar je iPhone

Het is nog heel even wachten, maar het lijkt er sterk op dat iOS 14.5 deze maand uitgerold gaat worden. Het nieuwe besturingssysteem is inmiddels al even getest door ontwikkelaars en ook de publieke beta is al enige tijd live. Hierdoor hebben we al een goed beeld van wat deze update precies gaat brengen. Maar welke functionaliteiten zijn echt de moeite waard?

In dit artikel geven we je het antwoord op deze vraag. We zetten namelijk 5 handige functionaliteiten op een rij die binnenkort naar je iPhone komen!

#1 App Tracking Transparency

Apple rolt met iOS 14.5 een functionaliteit uit waar bedrijven als Facebook van gruwelen. Je iPhone is binnenkort, dankzij de komst van App Tracking Transparency, in de mogelijkheid om tracking te stoppen. Zo kun jij ervoor kiezen welke applicaties precies je gegevens verzamelen en welke niet. Iets dat overigens niet alleen mogelijk is met applicaties van derden, maar ook met de apps van Apple zelf.

#2 iPhone ontgrendelen met je Apple Watch

Face ID is normaal gesproken een uitstekende manier om je iPhone te ontgrendelen, maar net als bij zoveel dingen gooit COVID-19 roet in het eten. De gezichtsherkenning werkt namelijk niet wanneer je een mondkapje op hebt en dat zorgt ervoor dat het ontgrendelen van je smartphone op een andere manier moet. Op dit moment moeten consumenten hun pincode nog intoetsen, maar dankzij iOS 14.5 komt daar nog een optie bij. Net als bij de Mac is het mogelijk om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch. Erg handig!

Apple Watch Series 6 Review
Naast de Series 5 en SE.

#3 Ondersteuning voor controllers

Het spelen van games is en blijft een populaire bezigheid bij smartphonegebruikers. Vooral in het afgelopen jaar zijn er veel meer games gedownload dan normaal en daarom is het zeker niet verkeerd dat je iPhone met iOS 14.5 ook nieuwe controllers ondersteunt. Zo hoef je straks niet meer te hannesen met de touch controls, maar kun je gewoon je Xbox of PlayStation controller gebruiken.

#4 Gloednieuwe muziek-app

Net als het geval is bij de webbrowser en mail-app op je iPhone is het met iOS 14.5 ook mogelijk om je standaard muziek-app aan te passen. Waar Siri je op dit moment nog constant naar Apple Music stuurt is het zometeen dus ook gewoon mogelijk om Spotify te bedienen met de virtuele assistent.

Spotify 16x9
Klik/tap voor groter

#5 Meer dan 200 nieuwe emoji

Emoji zijn dusdanig populair dat er iedere keer weer met smart op een nieuwe lading tekentjes gewacht wordt. Mocht jij tot groep behoren dan zal de nieuwe update je zeker bevallen. iOS 14.5 zorgt er namelijk voor dat je later deze maand toegang hebt tot meer dan 200 gloednieuwe emoji! De update brengt verschillende huidskleur-opties met zich mee en introduceert een aantal nieuwe tekentjes zoals een kussend stelletje.

Benieuwd naar wat voor emoji we nog meer kunnen verwachten in iOS 14.5? Lees dan ook zeker dit artikel even!

Reageer op artikel:
iOS 14.5: deze 5 handige functionaliteiten komen naar je iPhone
Sluiten