Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 28 april 2021 5reacties

iMessage in 2013 al naar Android als Eddy Crue niet werd tegengehouden

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple lijkt dé bron te zijn voor informatie over iMessage. Eerder werd al duidelijk waarom de dienst niet naar het platform van Google kwam. Nu zien we dat een degelijk plan wel dergelijk op tafel heeft gelegen.

Eddy Cue, Senior Vice President of Internet Software & Services, wilde iMessage namelijk al in 2013 naar Android brengen. Sterker nog: de plannen lagen al op tafel, maar werden door een aantal andere executives van tafel geveegd.

Apple: “iMessage komt er niet voor Android”

iMessage in 2013 al naar Android?

Het was de bedoeling dat een heel team de iMessage ondersteuning voor Android zou onderhouden. Eddy Cue zag het al helemaal voor zich. Dat wordt duidelijk uit documenten rondom de rechtszaak tussen Epic Games en Apple. De Senior Vice President wilde er helemaal voor gaan, maar kreeg weinig steun van andere executives als Craig Federighi. Dat is te lezen in een emailconversatie tussen de SVP van Software Engineering (Federighi) en de SVP van Internet Software & Services (Cue).

The Verge maakt duidelijk dat de gesprekken, die in de documenten zijn in te zien, tussen 7 en 8 april 2013 plaatsvonden. Gezien er sterke aanwijzingen waren dat Google in dat jaar WhatsApp over zou nemen (wat achteraf niet gebeurde) wilde Eddy Cue iMessage zo snel mogelijk overzetten. “We moeten iMessage echt naar Android brengen”, zo is in de e-mail te lezen. “Ik heb een aantal mensen die de zaak hebben onderzocht en we moeten er op volle snelheid tegenaan. Dit moet een officieel project worden.” Zoals gezegd was Federighi een stuk minder enthousiast:

“Met de afwezigheid van een goede strategie om de nummer één dienst te worden ben ik bang dat iMessage voor Android alleen voor gezinnen gaat zorgen waar kinderen geen iPhone, maar een Android-smartphone hebben.”

Iets dat in lijn ligt met het bericht dat we al eerder over dit onderwerp tegenkwamen. Volgens Cue was ook Phil Schiller het niet eens met de zaken. Wat de voormalig SVP van Worlwide Marketing precies tegen de dienst had wordt niet benoemd, maar volgens Cue was hij er gewoon op tegen. “Hij was van mening dat we het niet moesten doen en we hebben het niet gedaan”, zo laat hij weten.

Meer richting WhatsApp

Ondanks het feit dat iMessage een exclusieve dienst blijft voor Apple-producten, lijkt Apple het grote publiek wel te willen bereiken. Zo kwam eerder deze week het bericht naar buiten dat de berichtendienst voorzien gaat worden van een hoop aantal nieuwe functionaliteiten. De uitrol daarvan laat nog even op zich wachten, maar tijdens WWDC 2021 kunnen we zeker wat aankondigingen verwachten op dat gebied.

‘iMessage jaagt op WhatsApp met komst van stapel nieuwe functionaliteiten’

Het is uiteindelijk de bedoeling dat iMessage meer op tegenhanger WhatsApp gaat lijken. Hoe Apple dat van plan is, dat lees je in het bovenstaande artikel!

Reacties: 5

nlmarco
nlmarco

Hier zou Apple heel wijs aan doen. iMessage toegankelijk maken voor iedereen, Mac, iOS, windows, android en om mijn part linux. Voor mij zou dat onmiddellijk betekenen dat ik whatsapp weg mieter. En aangezien iMessage ouderwets sms en apple’s eigen netwerk combineert kan bijna niemand er problemen mee hebben. De tijd dat bedrijven konden scoren met chat applicaties met enkel toegang voor eigen gebruikers is onderhand wel voorbij zou ik zeggen. Met iMessage toegankelijk maken voor andere platformen komt er eindelijk een serieus alternatief waarbij mensen er vanuit mogen gaan dat hun data niet ten gelde gemaakt gaat worden door Mark Suikerberg en consorten. En ik verwacht ook niet een twee drie dat Apple het netwerk zou laten misbruiken door de advertentie wereld.

TheBigZ
TheBigZ

Helemaal eens met nlmarco.

Als Apple alleen maar meer toeters en bellen aan iMessage toevoegt, maar alleen voor iOS, gaat dat programma natuurlijk never nooit niet winnen van WhatsApp.

ahenket
ahenket

Eens eerdere reacties. Single platform heb ik er niks aan en blijft whatsapp alleenheerser. Maar zelfs al was het multiplatform zoals signal en telegram en Skype en slack en zulip en Snapchat en … dan nog bepalen je peers mede het succes daarvan. Mijn mening? iMessage is en blijft irrelevant voor alles behalve sms.

Ze hadden destijds beter naar Eddy Crue (lol) kunnen luisteren dan had het wellicht een kans.

Goderikus
Goderikus

Helemaal eens. Eddy Cue is en blijft natuurlijk een foute gast maar in dit bijzondere geval had hij wel gelijk en had hij zich niet moeten laten tegenhouden door die grijze :man_office_worker:t3:

Goderikus
Goderikus

Ahh top :brain: badge verdiend !!

Reageer op artikel:
iMessage in 2013 al naar Android als Eddy Crue niet werd tegengehouden
Sluiten