Night
Night Nieuws 4 april 2021

‘iMac straks ook verkrijgbaar als 32-inch model’

We hebben al eerder bericht dat de nieuwe generatie iMac hoogstwaarschijnlijk in een geheel nieuw jasje gestoken zullen worden. Nu lijkt het erop dat we ook grotere beeldschermen mogen verwachten.

“Het scherm van het iMac is erg groot, groter dan de grootste,” schreef L0Vetodream op Twitter (vertaling, red.). Deze ‘Apple-waarzegger’ heeft het in het verleden al vaker bij het rechte eind gehad. Aangezien de grootste iMac op dit moment een 27-inch display heeft, lijkt het er dus op dat gebruikers binnenkort kunnen genieten van een nóg groter werkvlak.

Aangezien de huidige iMacs een behoorlijke ‘kin’ en dikke bezels rond het scherm hebben, is het volledig mogelijk dat Apple de schermgrootte kan vergroten zonder de buitenmaat van de iMac zelf al te veel te vergroten. Dat trucje heeft Apple al eerder uitgehaald, zij het met een ander product: de iPhone 12 Mini heeft een groter scherm dan de iPhone SE, ondanks dat deze kleiner van formaat is.

Naar verluid gaan de nieuwe iMac een groter beeldscherm krijgen.

Kleuren en een groter display voor de iMac

Aangezien de geruchten de ronde doen dat Apple voor de 2021 versie van de iMac zijn inspiratie haalt uit de Apple Pro-display XDR met zijn platte achterzijde en veel kleinere schermranden, het is zeker niet ondenkbaar dat het bedrijf met een 32-inch iMac op de proppen gaat komen.

Volgens diezelfde geruchten zal ook het beeldschermoppervlak van de kleinste iMac gaan groeien van 21,5 inch naar ongeveer 24 inch.

Naast de verandering van ontwerp en afmetingen, is er ook gemeld dat de nieuwe iMacs in verschillende kleuren verkrijgbaar zullen. Leuk, als je je huiskamer of werkruimte een beetje speels wilt houden.

Nieuwe iMaciMac sneller en zuiniger met Apple Silicon

Natuurlijk is het de binnenkant van een iMac die echt telt. Het is dan ook aannemelijk dat Apple voor zijn nieuwe All-in-One desktop het voorbeeld van de MacBook Pro M1 MacBook Air M1 en Mac Mini M1 zal volgen en Intel gaat verruilen voor Apple Silicon. De iMac wordt dus een stuk krachtiger en zal betere grafische prestaties kunnen leveren, maar tegelijk ook zuiniger met energie omspringen.

Apple experimenteert naar verluidt op dit moment al met een opvolger van de M1 “met 24 tot maar liefst 32 cores“, die zijn weg moet gaan vinden naar de nieuwe iMacs. Een grote stap van de acht cores die de huidige M1-chip telt.

Vorige maand leek een crashrapport te bevestigen dat Apple zijn eigen chips al in iMacs aan het testen is. Natuurlijk is het mogelijk dat het bedrijf voorlopig ook nog Intel-configuraties zal blijven verkopen, met name in het topsegment.

Waar wij vooral benieuwd naar zijn, zijn de aansluitmogelijkheden van de nieuwe iMac. We verwachten in ieder geval een Gigabit ethernetaansluiting en USB-C Thunderbolt-3 poorten, maar zijn benieuwd of Apple ook nog de ‘oude’ USB-A aansluitingen handhaaft voor oudere hardware en bedrade toetsenborden en muizen. Ook hopen we dat de SD sleuf zijn retour maakt, net zoals verwacht wordt bij de nieuwe MacBook Pro’s.

ARM Mac Apple
Meer kracht, lager energieverbruik.

Hoewel we met smart wachten op de nieuwe iMac, lijkt het vooralsnog onwaarschijnlijk dat Apple deze zal presenteren tijdens het event dat deze maand op de planning staat. De focus lijkt daarbij vooral op de 2021 iPad Pro, Apple TV en de AirTags gericht te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iMac straks ook verkrijgbaar als 32-inch model’
Sluiten