Night
Night App Store 11 april 2021 0reacties

Google stopt met shopping app

Google stopt met zijn Shopping-app voor iOS (en Android). Gebruikers van de app worden in plaats daarvan doorgelinkt naar het webwinkel gedeelte van de Google website.

Afgelopen vrijdag ontdekten Xda-ontwikkelaars dat de term ‘sunset’ was toegevoegd aan verschillende coderegels in de online winkel app. Dat suggereert dat de ondersteuning van de app wordt stopgezet.

Een Google-woordvoerder vertelde 9to5 Google dat de apps tot eind juni zullen blijven functioneren.

Binnen een paar weken ondersteunen we de Shopping-app niet meer. Alle functionaliteit die de app gebruikers bood, is beschikbaar op het tabblad Winkelen, ”aldus de woordvoerder. We gaan door met het bouwen van functies op het tabblad Shopping en andere Google-platforms, waaronder de Google-app.

 

De site shopping.google.com blijft dus wel gewoon actief.

Met de app konden gebruikers kiezen uit duizenden online winkels en aankopen doen met hun Google-accounts. Voor de meeste mensen werkte de app vandaag nog gewoon. Toch zagen sommige gebruikers in de Android-app al het volgende bericht ‘Er ging iets mis’.

De Shopping-app is de laatste in een rij apps van Google waar het bedrijf een dikke streep door zet. Denk aan Reader en Hangouts, maar die lijst is veel langer.

 

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Google stopt met shopping app
Sluiten