Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 15 april 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Assistant helpt je jouw verloren iPhone terug te vinden

Google heeft laten weten wat we op korte termijn allemaal van de Google Assistant kunnen verwachten. iPhone-gebruikers krijgen speciale aandacht, want zij krijgen eindelijk de mogelijkheid hun verdwenen telefoon op te sporen wanneer de stille modus op het toestel geactiveerd is.

Android-gebruikers kunnen dit al een tijdje, maar nu zijn dus ook iPhone-eigenaren aan de beurt: je telefoon écht goed kunnen terugvinden met de Google Assistant. Voorheen was het zo dat jij je iPhone of iPad niet goed kon vinden op het moment dat de stille modus geactiveerd was. Het was namelijk onmogelijk om deze geluid te laten maken.

iPhone 13: Vijf interessante geruchten die vorige week boven water kwamen

Google Assistant vindt iPhone sneller

Daar komt nu verandering nu. Het enige wat je als gebruiker moet doen, is essentiële meldingen activeren via de Google Home-applicatie op je iPhone of iPad. Hoe je dat precies doet, lees je op de website van Google. Als je dan ook nog even een aparte beltoon instelt, dan hoor je je verdwenen iPhone in huis binnen no-time.

Dit lijkt op een kleine update. En hoewel dat ook zo is, is die wel behoorlijk essentieel. Voorheen was de Google Assistant namelijk niet in staat de stille modus te omzeilen van een iPhone of iPad. Maar wanneer je de stappen op de Google-pagina volgt, dan gebeurt dat vanaf nu dus wel wanneer je vraagt waar je telefoon precies is.

Google Apple Tinder feature
Klik/tap voor groter (Afbeelding: ANP/ Ethan Miller)

Meer updates voor de stemassistent

Daarnaast brengt Google in de nabije toekomst meer updates naar de Google Assistant. Zo worden de routines uitgebreid met meer standaard, vooraf ingevulde opties. Ook kunnen gebruikers wereldwijd straks apparaten en diensten laten reageren op de zon die opkomt of juist ondergaat.

Onderzoek Microsoft: Siri en Google Assistant zijn gelijkwaardig

Tot slot kan de Assistant helpen bij het snel bestellen van eten. Wanneer je een restaurant via de Google-app op Android bezoekt en je keuze maakt, dan vult de Assistant automatisch je adres- en betaalgegevens in via Duplex. Dat is een systeem dat veel handmatige en saaie taken uit handen moet nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Assistant helpt je jouw verloren iPhone terug te vinden
Sluiten