Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 26 april 2021 0reacties

Google Assistant-functionaliteit Guacamole ziet per ongeluk het daglicht

Onlangs dook er ineens een nieuwe functie voor de Google Assistant op in de officiële Google-app op Android, die hint naar een prima optie. De functionaliteit wordt vooralsnog Guacamole genoemd. Eerder was niet helemaal duidelijk wat Google precies voor ons in petto heeft, maar nu weten we al iets meer.

Met de Guacamole-functie van de Google Assistant is het mogelijk taken uit te voeren, zonder dat je daarvoor het commando “Hey Google” hoeft te gebruiken. Dit zijn wel taken die enigszins snel uitgevoerd moeten worden. Verwacht dus niet dat je lukraak iets kunt roepen waar de stemassistent dan op reageert.

Hackers nemen smartphones over via Google Assistent en Siri: dit is hoe

Nieuwe functie voor Google Assistant

De nieuwe functie voor de Assistant duikt op in versie 12.5 van de officiële Google-app op Android 11. Dat wil niet zeggen dat iOS-gebruikers er niet op hoeven te rekenen, maar wellicht duurt het wel even wat langer voordat ze hem zien. Opvallend genoeg is de feature niet aanwezig op de ontwikkelaarsversie van Android 12.

Tot op heden heeft Google zelf weinig bekendgemaakt over de functionaliteit. Het enige wat Google hierover naar buiten gebracht heeft, is de volgende zin: “Guacamole”: “Quickly get things done with Guacamole”. Heel veel kun je daar echter niet uithalen, dus het is goed dat 9to5Google erin dook.

Google trends 2019 Malware
De app (Afbeelding: AFP / Denis Charlet)

Google Assistant zonder ‘Hey Google’

Die website heeft namelijk ontdekt dat je Guacamole voor de Google Assistant kunt gebruiken voor het afhandelen van specifieke taken. Gaat er bijvoorbeeld een alarm af of komt er een telefoontje binnen, dan vraag je aan de Assistant of die het alarm wil stoppen of het gesprek wil aannemen – zonder de “Hey Google”, dus.

Sonos-speakers als standaardspeaker te koppelen aan Google Assistent-speakers

De functie lijkt specifiek ontworpen te zijn voor smartphones, waardoor de kans dus groot is dat iOS-gebruikers vanzelf de optie zien verschijnen. Wanneer deze officieel gelanceerd wordt, is niet duidelijk. Wellicht horen we er in mei, tijdens Google I/O 2021, meer over. Die kans is zeer aannemelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Google Assistant-functionaliteit Guacamole ziet per ongeluk het daglicht
Sluiten