Jelle van Es
Jelle van Es App Store 2 april 2021

Fantasian is vandaag op de Apple Arcade verschenen

Eigenlijk had de game Fantasian ergens in maart moeten verschijnen. Maar dat is niet gelukt. Dat zagen we al aankomen, omdat bij de vorige Apple Arcade-release (die vaak op vrijdag gebeurt) de game ontbrak. Deze vrijdag is het echter wel raak.

Want vanaf vandaag kun je dus losgaan met Fantasian, wat één van de grotere gamereleases op de Apple Arcade is. Het is een game die gemaakt is door Mistwalker, waar Final Fantasy-bedenker Hironobu Sakaguchi aan het hoofd staat.

Fantasian op de Apple Arcade

Fantasian was gisteren al binnen te halen op de Japanse versie van de Apple Arcade. En dat was ook de verjaardag van de originele release van Final Fantasy VI, wat volgens Sakaguchi één van de grote inspiratiebronnen was om deze game te maken. Dat liet de beste man via Twitter weten.

Omdat Fantasian dus exclusief verschijnt op de Apple Arcade, kun je het als gamer makkelijk ontdekken bij een actief abonnement. De game is overigens in twee delen opgesplitst. Het eerste deel is nu te spelen en zou je enkele tientallen uren moeten bezig houden. Mocht je daarna meer willen van het avontuur, dan moet je helaas even wachten. Het tweede gedeelte van de game komt pas later dit jaar.

Visueel indrukwekkend

Er zijn een groot aantal redenen om Fantasian te proberen. Het kent een interessant vechtsysteem, een uitgebreid verhaal en diverse personages om te leren kennen. Toch is het met name de wereld van de game die interessant is. Alle settings die je in de game tegenkomt zijn gemaakt met diorama’s en via foto’s in de game gestopt. Op die manier heb je echt een game met een unieke visuele stijl. De game is nu te spelen op iPhone, iPad, AppleTV en de Mac.

Fantasian Interview: Final Fantasy-bedenker Sakaguchi brengt ode aan JRPG

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fantasian is vandaag op de Apple Arcade verschenen
Sluiten