Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 14 april 2021 0reacties

Facebook gaat met Sparked op bijzondere wijze de strijd aan met Tinder

Facebook lanceert een experimentele datingapp waarmee het de strijd aan kan gaan met Tinder, de meest populaire datingapp van dit moment. De app wordt Sparked genoemd en wil het proces van het swipen geheel overslaan. Je vertelt waar je naar op zoek bent en de app gaat je daarbij helpen.

Dat Facebook momenteel werkt aan een nieuwe app waarmee je kunt daten, blijkt uit berichtgeving van The Verge. De app is gebaseerd op het idee van speeddaten. Met speeddaten spreek je veel potentiële partners in korte tijd, en is het de bedoeling dat je snel achterhaalt of je met iemand klikt of niet.

Sparked van Facebook

De nieuwe app van het experimentele NPE-team van het sociale netwerk heet Sparked. Je hebt geen profiel nodig, je hoeft geen hoofden weg te vegen en je hoeft ook nergens een dm in te sliden. In de basis is de app bedoeld voor “videodaten met aardige mensen”. Dat stond heel even op de website, die inmiddels offline is.

Sparked Facebook
Sparked van Facebook (Afbeelding: Facebook)

Voor Sparked heb je dus geen account nodig en hoef je ook niet een heel profiel in te stellen. Iedereen die de app gebruikt gaat door hetzelfde proces van dates die vier minuten duren. Mocht er een klik zijn, dan kun je een tweede date inplannen die vervolgens maximaal tien minuten duurt.

Als je ook de tien minuten die daarop volgen weet vol te maken met je potentiële partner, dan raadt de app aan dat je contactgegevens uitdeelt. Uiteraard wordt ook voorgesteld om het verdere contact via andere producten van Facebook te laten verlopen, zoals Instagram of Messenger. Maar iMessage wordt ook voorgesteld.

Hoe aardig ben je?

Voordat je je op je eerste date gaat, dien je nog wel even een korte vragenlijst in te vullen. Zo moet je laten zien hoe “aardig” je bent. De antwoorden worden vervolgens gecontroleerd door een echt persoon. Vallen ze binnen de richtlijnen, dan krijg je het groene licht voor je eerste date op het platform.

Jouw Facebook gegevens liggen misschien ook op straat

Gebruikers krijgen bijvoorbeeld de vraag of ze willen daten met mannen of vrouwen, of mensen die non-binair of transgender zijn. De app is nu nog in een bètafase en niet klaar voor het grote publiek. Het is ook niet zeker of Sparked van Facebook daadwerkelijk uitgebracht wordt als losse applicatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Facebook gaat met Sparked op bijzondere wijze de strijd aan met Tinder
Sluiten