Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2021 0reacties

Discord: geen pr0n meer voor iOS-gebruikers

Seks is slecht, lijkt de mantra van Apple te zijn. Het bedrijf staat niets dat ook maar een beetje bloot is toe in iOS-apps en dus moet ook de app van Discord er vandaag aan geloven.

Alle gebruikers van de Discord-app voor iPhone en iPad, inclusief gebruikers ouder dan 18, hebben geen toegang meer tot servers die als NSFW zijn gemarkeerd. Toegang tot deze servers is nog steeds mogelijk, maar alleen vanaf de web- en desktopversies van het chatplatform.

NSFW-thema’s op Discord met label

Discord schrijft vandaag dat beheerders van servers die zijn georganiseerd rond NSFW-thema’s (“niet veilig voor werk” 👀) hun servers of kanalen ook daadwerkelijk als zodanig moeten markeren. Als ze dat niet doen, zal Discord de beslissing voor hen nemen. Beroep aantekenen tegen een onterechte NSFW-classificering is nog wel mogelijk.

Het nieuwe NSFW-label verbiedt gebruikers tussen de 13 en 17 jaar toegang tot deze kanalen en servers, en nu dus ook iedereen die de iOS-app van het platform gebruikt, ongeacht hun leeftijd.

Discord NSFW channel
Zo moet een NSFW-kanaal aangemerkt worden – Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Discord)

Toeval? Microsoft staat al om de hoek

Overmatige voorzichtigheid of preutsheid? Iedereen heeft waarschijnlijk een mening over dit onderwerp. Discord is in ieder geval niet het eerste platform dat NSFW (deels) in de ban doet. In 2018 moest Tumblr er ook aan geloven, het platform kondigde een ban op bloot af nadat het door Apple was aangesproken. Wat uiteindelijk tot de ondergang van het microblognetwerk leidde. Later werd het overgenomen door Automattic, de eigenaar van WordPress.

Niet Pornhub maar WordPress koopt Tumblr

Toevallig gaan er geruchten dat Discord voor 10 miljard dollar in handen van Microsoft zou kunnen komen…

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Discord: geen pr0n meer voor iOS-gebruikers
Sluiten