Mark Hofman
Mark Hofman Products 15 april 2021 10reacties
Leestijd: 2 minuten

Bang & Olufsen vult je boekenkast met opvallende nieuwe speaker

Bang & Olufsen is een audiomerk dat niet alleen bekendstaat om zijn hoogstaande audiokwaliteit, maar ook zeker om zijn unieke ontwerpen. Het bedrijf kondigt vandaag de nieuwe Beosound Emerge aan, waarmee het direct laat zien wat daarmee bedoeld wordt.

De nieuwe speaker, die je voor €749 op de kop tikt, heeft namelijk een ontwerp gekregen dat het beste te vergelijken is met een boek. Een vrij dure wellicht, maar het is in ieder geval een erg leuke opvulling van de boekenkast!

Beosound Emerge: ontworpen als een boek

Dat Bang & Olufsen ook bij deze speaker weer laat zien waar het goed in is mag duidelijk zijn. Het bedrijf heeft zich met de Beosound Emerge dan ook duidelijk laten inspireren door een product dat al in de boekenkast te vinden was. De speaker heeft veel weg van een boek, maar biedt in plaats van een goed verhaal een heel assortiment aan toffe functionaliteiten. Iets dat van de speaker dan weer een goed verhaal maakt.

Bang & Olufsen Beosound Emerge
Strak ontworpen (Afbeelding: Bang & Olufsen)

De Beosound Emerge is een aanvulling van de Beosound Level. De speaker verscheen in februari en had veel weg van een oude VCR. Om de trend door te zetten schakelde Bang & Olufsen dus het Londense Layer in en werkte het samen met oprichter Benjamin Hubert aan dit opvallende product. Een ontwerp dat niet alleen minimalistisch moest zijn, maar op vele vlakken ook een premium-uitstraling moest hebben. De Beosound Emerge is gemaakt van materialen als eikenhout, gebreide stof en aluminium.

Door het minimalistische ontwerp is deze premium-speaker te gebruiken in iedere woonkamer. Al was het ontwerpen ervan uiteraard niet de allergrootste uitdaging. Het leveren van een compacte speaker met kwalitatief hoogstaand geluid en interessante functionaliteiten was de echte opgave.

Bang & Olufsen Beosound Emerge
Nu lijkt het net een router… (Afbeelding: Bang & Olufsen)

Wat biedt Bang & Olufsen je nog meer?

Of Bang & Olufsen dat ook echt gelukt is weten we pas als we de Beosound Emerge daadwerkelijk hebben geprobeerd. Al ziet het er op papier naar uit dat het bedrijf met vlag en wimpel geslaagd is. In de speaker zit een door het bedrijf ontworpen driver die voor een “full-range sound experience” zorgt. Deze opstelling bestaat uit een 37mm mid-range driver, een 14mm tweeter en een 100mm woofer die het geluid uit de zijkanten van de speaker pompt.

Verder is de Beosound Emerge voorzien van AirPlay 2- en Chromecast-ondersteuning, microfoons voor Google Assistant en de bekende Beolink. De technologie van Bang & Olufsen zorgt ervoor dat dat speakers de muziek in meerdere kamers tegelijkertijd kunnen afspelen.

Bang & Olufsen Beosound Emerge
In de keuken (Afbeelding: Bang & Olufsen)

Vanaf 15 april is de Besound Emerge te koop in twee verschillende varianten: Gold Tone en Black Anthracite. Die eerste heeft een verkoopprijs van €749 en die tweede is voor €599 op de kop te tikken. Meer informatie? Check dan zeker even de website van B&O!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 10

zwah
zwah

Zowel bij B&O als bij Bose betaal je meestal meer voor design dan voor kwaliteit. Het zijn beiden bekende gehypte merken met een kwaliteit van veel hoge tonen, veel bas maar nauwelijks middengebied.

Goderikus
Goderikus

Kan je dan toch compenseren met geluidsinstellingen ?
Dan kan je de middentonen net zo hard opwerken tot het klinkt alsof door een conservenblikje zit te luisteren

zwah
zwah

Bas en treble kan je meestal compenseren, het middengebied niet omdat daar op de meeste versterkers geen instelknop voor aanwezig is. Daarnaast zitten op de duurdere versterkers al geen instelknoppen meer voor hoog en laag en zeker niet voor midden. Alleen nog bij het merk Marantz zit soms ook nog een knop voor het middengebied. Voor mij moet een versterker en geluidsboxen gewoon goed en evenwichtig in hoog midden en laag klinken, zonder dat je allerlei instellingen moet gaan aanpassen.

zcase
zcase

Zwah verrast me met het op een lijn stellen van B&O en Bose. Het beschreven sis/boem-geluidsbeeld ken ik wel van menig Bose-product, maar naar mijn ervaring legt B&O zich juist toe op een neutraal middengebied. Wellicht alleen bekend met de onderkant van de line-up? Daar is een evenwichtige geluidsbeleving altijd een uitdaging. En prijs/kwaliteit? Ik verzet me ertegen de Consumentenbondnederlander als norm te zien. Laat iedereen zijn eigen afwegingen maken,

csteelooper
csteelooper

Ik weet niet welke “dure versterkers” je bedoelt, maar bij verreweg de meeste versterkers in de prijsklasse van onder andere Marantz kun je het geluid juist zeer goed aanpassen. Meestal met een uitgebreide grafische equalizer. Bij de volledig analoge modellen (die tegenwoordig vaak nog duurder zijn) is het vaak ook mogelijk om in ieder geval hoog, midden en laag naar wens in te stellen.

Aan de andere kant moeten aanpassingen eigenlijk niet nodig zijn omdat een speakersysteem niet goed (genoeg) klinkt, maar alleen als je een bepaald deel of bepaalde karakteristieken van muziek wilt accentueren.

zwah
zwah

Een voorbeeld is o.a. de Hegel 390, net onder de € 6000,-, ik heb zelf een NAD M33, daar zit wel nog een bas/treble regeling op. Wel staan deze altijd op 0 en uitgeschakeld door mij voor gebruik. Van mij hadden ze het weg mogen laten. Maar zoals je zelf ook al zegt, het moet zonder aanpassingen al gewoon goed klinken, anders heb je niet de goede combinatie. Verder als een geluidsbox niet goed klinkt in o.a het middengebied dan verhelp je dat ook niet met een grafische equalizer, daar dit ook te maken heeft met gebruikte filters in de geluidsbox zelf.

csteelooper
csteelooper

Precies wat je zegt.

Goderikus
Goderikus

Sorry maar je kan op je iPhone toch het hele spectrum (nou ja, hele…) met schuifjes instellen met Tim Cook’s quasi-decibel grafiek erbij ?
Of is dat amateuristisch geneuzel ?

csteelooper
csteelooper

Niet helemaal amateuristisch, maar nee, als het niet vanaf het begin goed klinkt, krijg je eigenlijk nooit een echte goede klank. Nou is ‘goed’ natuurlijk wel iets persoonlijks en binnen het segment van de markt waar men zich met dit product op richt, zal deze speaker ook weer niet écht slecht zijn.

zwah
zwah

Mijn opmerkingen over bepaalde merken waaronder in mijn ogen ook Sonos valt is natuurlijk wel mijn persoonlijke mening, er zullen vast mensen zijn die dit wel geweldig vinden. Geluid is altijd heel persoonlijk en daarom is het ook belangrijk altijd eerst ergens te gaan luisteren voor dat je geluidsboxen aanschaft. Als een equalizer alles zou verhelpen dan zou je ten alle tijden kunnen volstaan met de aanschaf van Ikea/Sonos geluidsboxen van € 100,- per stuk, die ik persoonlijk als een spreeuwenkast vind klinken. Maar ook dure boxen zijn zeker niet altijd de beste. Daarom, altijd eerst luisteren, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat je mooi vindt.

Reageer op artikel:
Bang & Olufsen vult je boekenkast met opvallende nieuwe speaker
Sluiten