Mark Hofman
Mark Hofman Apple Watch 29 april 2021 2reacties

Indrukwekkende cijfers: Apple Watch slaagt waar de concurrentie struikelt

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers, waar we eerder vandaag al over schreven, maakte Luca Maestri een bijzonder gegeven bekend. Er zijn namelijk heel veel mensen die voor het eerst in hun leven een Apple Watch kopen.

De Chief Financial Officier maakte bekend dat drie van de vier verkochte Apple Watch modellen verkocht werden aan consumenten die er nog nooit eentje gehad hebben. Iets waar de concurrentie duidelijk nog iets van kan leren.

Apple komt ook met update voor Apple Watch, Apple TV en HomePod

Apple Watch steeds meer in trek

Smartphones vliegen al jaren als warme broodjes over de toonbank. Iets dat niet bepaald geldt voor de smartwatch. In tegenstelling tot producten als de iPhone, zien we de doorsnee consument niet standaard met een Apple Watch lopen. We zien dan ook vaak dat mensen met een smartwatch uiteindelijk een nieuwe kopen, maar de consument met geen ervaring niet snel over te halen is. Iets waar Apple, in tegenstelling tot de concurrentie, wel steeds meer in lijkt te slagen.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Q2 2021 heeft Apple’s Chief Financial Officer Luca Maestri een update gegeven over de stand van zaken. Tijdens het tweede kwartaal werd 75% van de verkochte Apple Watch-modellen aangeschaft door consumenten die er nog nooit eentje in huis haalden. “We zijn erg enthousiast over de toekomst van deze productgroep”, zo liet Maestri weten.

Apple Watch bandjes lente 2021
Nieuwe bandjes voor de lente (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

De Apple Watch was goed voor een omzet van 7.8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dat een stijging van 25%.

Succesvol kwartaal

Zoals gezegd heeft Apple vannacht zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. In totaal zette het bedrijf een bedrag van 89.6 miljard dollar om, wat een stijging van 54% is ten opzichte van vorig jaar. Naast de iPad en Mac, was het vooral de iPhone 12 die in de afgelopen periode erg in trek was. De smartphones werden, ten opzichte van vorig jaar, 66% meer verkocht.

Apple’s kwartaalcijfers door het dak dankzij iPhone, iPad en Mac

Benieuwd voor hoeveel omzet de Mac en iPad gezorgd hebben? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

zwah
zwah

Persoonlijk zou ik niet zonder Apple Watch willen, als ik een nieuw toestel koop dan is dat meestal ook met nieuwe Watch. Vooral het laatste gebruik ik altijd voor afrekenen bij de kassa.

atjous
atjous

Helemaal mee eens! En ik ben al helemaal blij met het automatisch unlocken van je iPhone als je een mondmasker draagt …

Reageer op artikel:
Indrukwekkende cijfers: Apple Watch slaagt waar de concurrentie struikelt
Sluiten