Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 21 april 2021

Nieuwe Siri Remote niet terug te vinden via de Vind mij-app

Ruim drie jaar nadat de Apple TV 4K op de markt verscheen werd er gisteravond een nieuw model aangekondigd. Een model dat onder andere voorzien is van een gloednieuwe Siri Remote. Of het een verbetering is zal de tijd ons leren, maar één belangrijke functionaliteit lijkt al te ontbreken.

De nieuwe afstandsbediening is van een hoop dingen voorzien, maar lijkt niet te beschikken over Apple’s U1-chip. Hierdoor is het apparaat niet meer terug te vinden in de Vind mij-app zoals de AirTag bijvoorbeeld wel is.

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij

Siri Remote zonder U1-chip

Amerikaanse website The Verge viel op dat de U1-chip niet in de specificatielijst van de nieuwe Siri Remote staat. Om er zeker van te zijn dat de redactie niet over de specificatie heeft heen gelezen werd er contact opgenomen met Apple. Het bedrijf bevestigde vervolgens dat het niet gaat om een foutje, maar de afstandsbediening simpelweg niet voorzien is van de chip.

Voordat de nieuwe Apple TV gisteravond werd aangekondigd waren er veel geruchten te vinden over het product. Met name de vernieuwde Siri Remote was in trek. Volgens vele geruchten zou de afstandsbediening namelijk voorzien zijn van de U1-chip en terug te vinden zijn in de Vind mij-app van Apple. Een erg handige toevoeging wanneer je voor de zoveelste keer het apparaat weer eens kwijt bent. Apple lijkt daar echter anders over te denken.

Apple TV 4K Afstandsbediening
De samenvatting (Screenshot: Apple)

Wel is de Siri Remote voorzien van een hoop andere functionaliteiten. Zo is het met dit model eindelijk mogelijk om je televisie aan en uit te zetten, maar kun je ook het geluid snel dempen. Hierdoor heeft de knop voor Siri overigens wel een andere plek gekregen. Deze is nu aan de zijkant te vinden.

Vernieuwde Apple TV

Tijdens het Spring Loaded evenement zag de nieuwe Apple TV 4K, die dezelfde naam draagt als zijn voorganger, dus het daglicht. Ditmaal is het kastje voorzien van de A12 Bionic Chip, wordt HDR-ondersteunt en is de helderheid van het aangesloten scherm te regelen met een iPhone.

Apple TV krijgt langverwachte upgrade: nieuw model aangekondigd!

Alles weten over deze nieuwe Apple TV? Lees dan ons aankondigingsbericht via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Siri Remote niet terug te vinden via de Vind mij-app
Sluiten