Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 14 april 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ haalt indrukwekkende Louis Armstrong-documentaire binnen

Apple TV+ schijnt binnenkort licht op het leven van Jazz-legende Louis Armstrong. Het verhaal van The Founding Father of Jazz staat namelijk centraal in een nieuwe documentaire genaamd Black & Blues: The Colorful Ballad of Louis Armstrong.

De documentaire van de streamingdienst laat het leven en de nalatenschap van de muzikant zien door het gebruik van nooit eerder vertoond materiaal.

Louis Armstrong op Apple TV+

Louis Armstrong is volgens velen niet alleen een van de mensen die Jazz in ons leven hebben gebracht, maar behoort ook tot de allereerste echte popsterren. Zo werd Armstrong gezien als een cultureelambassadeur van de Verenigde Staten. Ondanks het feit dat de muzikant ontzettend geliefd was kreeg hij ook heel veel kritiek. Armstrong zou zich te weinig hebben ingezet voor de Civil Rights Movement. Het zijn allerlei aspecten die terugkomen in de documentaire.

Black & Blues: The Colorful Ballad of Louis Armstrong wordt op dit moment geproduceerd door Ron Howard’s Imagine Documentaries en Apple Original Films. Het resultaat van een first-look deal die de twee bedrijven met elkaar hebben gesloten. De twee partijen hoeven het niet alleen te doen en krijgen hulp van de Louis Armstrong Educational Foundation. Hierdoor hebben Apple en Imagine toegang gekregen tot het nooit eerder vertoonde materiaal. Hierbij moeten we denken aan honderden uren aan beelden, audio-opnames, foto’s, dagboeken en nog veel meer. Voor Apple TV+ reden genoeg om dit “de eerste significante documentaire die volledig gericht is op zijn leven” te noemen.

Apple TV+ deelt nieuwe beelden For All Mankind seizoen 2

Weinig populariteit, beste content

Het zijn dit soort projecten die ervoor zorgen dat Apple TV+ de streamingdienst is met de allerbeste content. Althans, dat is wat analisten van Self bekendmaken vandaag. Apple TV+ heeft natuurlijk niet het allergrootste aanbod en bediend bij lange na niet zoveel gebruikers als Netflix of Amazon dat doen. Maar op kwalitatief gebied weet Apple TV+ simpelweg het allerbeste te scoren van alle diensten bij elkaar.

De analisten van Self hebben het onderzoek gebaseerd op de cijfers van IMDb. Benieuwd naar deze cijfers, check dan ook zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple TV+ haalt indrukwekkende Louis Armstrong-documentaire binnen
Sluiten