Night
Night Apple Inc. 8 april 2021

Apple stuurt mails over wijziging online Store betalingen

Mocht je door alle datalekken de laatste tijd erg op je hoede zijn voor Phishing mails, dan kun je deze mail van Apple als veilig beschouwen. De mails die Apple naar zijn Europese gebruikers stuurt, zijn een bekendmaking van een wijziging in het betalingsverkeer van de online Stores.

Normaal gesproken stuurt Apple gepersonaliseerde mails, dus met je naam en andere gegevens, zoals je bij Apple bekend bent. Vandaar dat je wellicht een beetje argwaan koestert, als je een mailtje van Apple krijgt dat alleen begint met ‘Hallo’. Toch is dit een legitiem mailtje van het bedrijf.

Mail van Apple
De mail van Apple (klik/tap voor groter).

Door de Europese regelgeving is Apple verplicht zijn betalingsverkeer iets aan te passen. Dat kan voor jou als gevolg hebben dat er tussenstap ter verificatie naar voren komt, die je nog niet eerder hebt gezien. Zo kan je, wanneer je iets koopt in de App Store, iTunes Store of een andere Apple mediadienst, of wanneer je iCloud-opslag koopt, mogelijk gevraagd worden om je creditcard of betaalkaart te verifiëren bij de uitgever van je kaart. daarnaast kan het voorkomen dat, wanneer je een nieuwe betaalmethode toevoegt, je deze mogelijk moet verifiëren.

Apple Pay voldoet al aan die nieuwe Europese norm, waardoor het in bepaalde gevallen handiger kan zijn een aankoop met Apple Pay te voldoen.

Zeker weten?

Wil je zeker weten of het mailtje dat jij hebt ontvangen ook echt van Apple afkomstig is? Dat kun je controleren aan de hand van de volgende twee punten:

  1. De mail moet afkomstig zijn van [email protected] Let op dat er dus tweemaal Apple staat. Er zijn spammails in omloop, met een iets ander afzenderadres, waar maar één keer het woordje Apple in voorkomt.
  2. De link in de mail verwijst naar het internetadres https://c.apple.com, met een hele hoop codes erachter. Deze verwijst vervolgens door naar https://support.apple.com/nl-nl/HT210340. Staat er bij jou iets anders dan ‘c.apple.com’, heb je mogelijk wél te maken met een spammail.

Just to be sure ?

 

 

Reageer op artikel:
Apple stuurt mails over wijziging online Store betalingen
Sluiten