Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 15 april 2021 3reacties

Apple’s Spring Loaded: 5 dingen die we op 20 april mogelijk niet gaan zien

Volgende week dinsdag is het zover: Apple’s eerst evenement van 2021. Het bedrijf zal tijdens het Spring Loaded evenement een hoop nieuwe producten laten zien. Al zullen niet alle verwachtingen uitkomen.

Gistermiddag schenen we al ons licht op het evenement door 5 dingen op een rij te zetten die we kunnen verwachten. Vandaag kijken we naar de dingen waar we niet op hoeven te rekenen.

Apple’s Spring Loaded event: 5 dingen die we op 20 april kunnen verwachten

Apple’s Spring Loaded: 5 dingen die we niet hoeven te verwachten

De afgelopen tijd zijn er, zoals ieder jaar het geval is, ontzettend veel geruchten naar buiten gekomen. De berichten richtte zich voornamelijk op de producten die Apple in het voorjaar aan zou kondigen. Waar een hoop van die geruchten makkelijk werkelijkheid kunnen worden, zijn er ook zat geruchten te vinden die minder overtuigend zijn. Sterker nog: de volgende vijf producten komen wat ons betreft helemaal niet aan bod.

#1 Gloednieuwe AirPods

Vandaag verscheen er een uitgelekte foto van de AirPods 3. Of de AirPods X of AirPods Lite zoals de nieuwe oordopjes van Apple ook wel genoemd worden. Toch is de kans erg klein dat we ze volgende week dinsdag ook daadwerkelijk te zien krijgen. Naast de vele berichten over een lancering van de AirPods in het voorjaar van 2021, is er namelijk ook één duidelijke bron die dit ontkent. Die bron is niemand minder dan betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

Ondanks het feit dat verschillende tipsters de plannen van Apple vroegtijdig goed voorspeld hebben is niemand zo accuraat als Kuo. Eerder liet hij weten dat de AirPods in maart 2021 aangekondigd zouden worden, maar daar kwam hij afgelopen maand op terug. Volgens de analist gaan de oordopjes pas in het derde kwartaal van 2021 in productie. De tijd zal het leren.

AirPods 3
Mogelijke AirPods 3 (Afbeelding: Gizmochina)

#2 De 14-inch MacBook Pro

De 14-inch MacBook Pro moet de vervanger gaan worden van het huidige 13-inch model. Hierdoor zou Apple, volgens de geruchten, de line-up nieuw leven in willen blazen. Uiteraard in combinatie met de nieuwe Apple Silicon chip. Alleen tonen gelekte documenten precies datgeen wat bronnen al even roepen: de 14-inch MacBook Pro maakt gebruik van een M1X of een M2 processor. Reden genoeg om de nieuwe laptop op dit moment niet meer te verwachten. De kans dat Apple de tweede generatie van de processor nu al op de markt brengt is namelijk heel erg klein.

[REVIEW] M1 MacBook Pro: Apple gaat next-level!

#3 Uitbreiding van Apple Card

De Apple Card is een groot succes gebleken en zou dus zomaar eens voet kunnen zetten in andere landen. Apple zou het succes van de kaart bijvoorbeeld uit willen breiden naar Canada, gezien het bedrijf daar in januari nog patent voor indiende. Alleen toekennen van zo’n patent is slechts een kleine eerste stap in het hele proces om ondersteuning van de kaart ook echt verder uit te rollen. De kans dat Apple volgende week dinsdag dus bekendmaakt dat Apple Card ook in Canada te gebruiken is lijkt klein te zijn. Laat staan dat het bedrijf de betaalkaart naar Europa brengt.

Apple Card 16x9
Klik/tap voor groter Afbeelding: Apple

#4 Nieuwe iPhone SE

Vorig jaar bracht Apple de nieuwe iPhone SE (2020) op de markt. Destijds waren er niet alleen geruchten te horen over de komst van het 4.7-inch model, maar ook van het 5.5-inch model. Dat zou betekenen dat Apple voor die nieuwe SE dus het formaat van de iPhone 8 Plus aan zou houden. Alleen verscheen deze telefoon niet in 2020 en zouden we hem pas in 2021 te zien krijgen.

Na de lancering van de iPhone SE (2020) bleef het overigens lange tijd stil rondom het Plus-model. De enige geluiden die we nog hoorden waren de geluiden van het feit dat de smartphone pas vanaf 2022 in de winkels zou komen te liggen. Verwacht dus niet Apple volgende week opeens met een nieuwe smartphone aan komt zetten.

#5 Apple Silicon iMac

De Apple Silicon iMac stond ook op nummer vijf in onze lijst van gistermiddag. Het zal voor sommigen dan ook zeker als een verrassing komen dat hij nu ook in deze lijst opduikt. Al is dat niet voor niets, natuurlijk.

Er zijn voldoende bewijzen dat de iMac, die inmiddels echt aan vernieuwing toe is, op de planning staat. Alleen is het nog niet helemaal duidelijk wanneer Apple de computer precies laat zien. Enerzijds zou het zo kunnen zijn dat het bedrijf uit Cupertino volgende week een verrassing in petto heeft. Anderzijds is de iMac een dusdanig belangrijk product, dat we niet verwachten dat deze naast een hoop andere producten aangekondigd wordt. Wat dat betreft heeft Apple nog voldoende verrassingen voor ons in petto!

2021 iMacs
2021 iMacs (Afbeelding: Ian Zelbo)

Apple’s Spring Loaded live kijken?

Apple’s Spring Loaded evenement vindt volgende week dinsdag plaats. Alle informatie die je nodig hebt voor het evenement lees je in het artikel die collega Raymon Mens erover schreef.

Officieel: Apple Event op 20 april 2021 aangekondigd

Op dinsdag 20 april gaat het evenement om 19:00 uur Nederlandse tijd van start. Je kunt de livestream zelf volgen via de website van Apple.

Reacties: 3

demandiebakt
demandiebakt

Dit is “de Speld” toch? Dingen die we niet kunnen verwachten :rofl:

nlmarco
nlmarco

Zoiets bedacht ik ook bij het lezen.
Je kunt wel meer schrijven over Apple’s Spring als benoemd wat er niet te zien zal zijn. Dan zit je vrijwel altijd goed. Ik doe ook een poging:

Wat we mogelijk niet gaan zien.

 • Een Usb-c device die je op de achterkant van je scherm klemt waarmee je brood kunt roosteren.
 • 100% waterdichte M1 MacBook Pro (tot 4,5 diep)
 • iPad zo dun als papier die je als een prop papier in je broekzak kunt stoppen en toch een strak scherm geeft bij het uitvouwen
 • iPhone 25. gewoon omdat het kan, slaan ze een aantal versies over. Heel vernieuwend.
 • Een nieuwe Magic Mouse in Harry Potter uitvoering
steven1
steven1

wat gaan we niet zien?
VEEL

we gaan veel niet zien en we gaan niet veel zien.

het spring event van vorig jaar leert ons

 1. kort en bondig. (maar niet echt krachtig) minder dan een uur dacht ik.
 2. vooral nieuws over diensten. “apple music, apple fitness,…”
 3. als het over toestellen ging dan was het de iPad pro?

wat zie ik nu

 1. in het logo lezen we cle. sleutels voor de franstaligen?
 • wordt het dan toch ooit eens de veel besproken, langverwachte airtag
 1. iOS 14.5 staat voor de deur. daar zal zeker over gesproken worden
 2. een sneak peak van de iMac M1 (pro) die ze echt zullen voorstellen en leveren vanaf WWDC?
 3. zoeken we nog iets waar we 10x te veel voor betalen? een nieuw magic keyboard met usb C en AirPower?
 4. diensten in de verf zetten?
 • ik zou niet weten welk. maar een nieuwe apple tv er aan toevoegen zou wel een mooi extraatje kunnen zijn. (8k en usbc / thunderbolt 4., compatibel met pro display xdr voor de rijke zotten)
Reageer op artikel:
Apple’s Spring Loaded: 5 dingen die we op 20 april mogelijk niet gaan zien
Sluiten