Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 14 april 2021

Apple’s Spring Loaded event: 5 dingen die we op 20 april kunnen verwachten

Het hoge woord is eruit: op dinsdag 20 april kondigt Apple een hoop nieuwe producten aan. Het Spring Loaded evenement gaat volgende week om 19:00 uur van start en weten we dus wat het bedrijf voor ons in petto heeft. Maar wat verwachten we daar eigenlijk van?

In dit artikel proberen we je een antwoord te geven op die vraag. We zetten vijf verschillende producten op een rij waarvan we denken dat die een kans maken om volgende week het daglicht te zien.

Apple’s Spring Loaded: download hier de wallpapers voor al je apparaten!

Apple’s Spring Loaded: 5 dingen die we kunnen verwachten

Een Apple evenement is, in tegenstelling tot bijna alle evenementen van concurrenten, altijd een beetje spannend. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat alle aankondigingen tot op het laatste moment geheim blijven. Dit ondanks alle geruchten die dagelijks om je oren vliegen. We hebben dus zeker een idee wat Apple’s Spring Loaded volgende week gaat brengen, maar zeker weten doe je het nooit. Al mogen we altijd een beetje dromen, toch?

De volgende vijf producten maken, wat ons betreft, best wel een kans om op dinsdag 20 april het daglicht te zien:

#1 iPad Pro (2021)

Vorig jaar kondigde Apple in maart de nieuwe iPad Pro (2020) aan. De kans dat we volgende week, bijna een maand later dan vorig jaar, een opvolger te zien krijgen is best wel groot. Dat ligt niet alleen in lijn met hoe het bedrijf het model benadert, maar ook zeker met de berichtgevingen van de laatste tijd. Al hoeven we volgens die berichten niet al te veel veranderingen te verwachten.

Begin dit jaar kwam het bericht naar buiten dat er zowel een 11-inch als een 12.9-inch model het daglicht zou zien. Een model dat, ten opzichte van de iPad Pro (2020) qua ontwerp niet veel verschilt. Het gerucht gaat dat de 12.9-inch variant voorzien is van een mini LED beeldscherm, maar dat gerucht is nog wel echt een twijfelgevalletje. Mocht dat overigens wel gebeuren dan wordt er verwacht dat de iPad Pro (2021) zo’n 0,5mm dikker is dan vorig jaar. Daarnaast zou de tablet voorzien zijn van een iets ander camerasysteem, maar daar lijkt het (behalve de vernieuwde chip) voor nu bij te blijven.

iPad Pro (2020) preview Magic Keyboard
Folio, Trackpad en Apple Pencil (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

#2 Een nieuwe iPad mini

Er zijn een aantal Apple-producten die inmiddels wel toe zijn aan een verandering. Een van die producten is zonder twijfel de iPad Mini, waarvan het meest recente model alweer uit maart 2019 komt. De twee jaar oude tablet, die overigens nog steeds immens populair is, zou dus zomaar een update kunnen krijgen. Iets dat betrouwbare analist Ming-Chi Kuo al in mei 2020 voorspelde.

De iPad mini met het ontwerp van de iPad Pro is een pareltje voor het oog

De hoop is natuurlijk dat Apple de iPad mini een zelfde facelift geeft als dat het bedrijf deed bij de iPad Air. Hierdoor zou het 7.9-inch beeldscherm vervangen kunnen worden door een 8.4-inch model en Touch ID verwerkt kunnen worden in de aan-knop van het apparaat. Al lijkt het op dit moment voornamelijk om een interne upgrade te gaan.

#3 Apple AirTags

Daar zijn ze weer, hoor! Het is inmiddels het derde Apple Event waarin de AirTags voorbijkomen. Althans, in de voorbeschouwing dan. De bewijsstukken voor de trackers zijn allang niet meer op één hand te tellen, maar Apple heeft tot op heden de lippen stijf op elkaar gehouden. Zelfs zolang dat concurrent Samsung eerder deze week zijn Tile-achtige gadget al op de markt bracht.

Nadat de AirTags verschillende keren ontbrak in de evenementen van 2020 werd er eigenlijk al vrij snel gekeken naar maart 2021. Dat geldt overigens voor de meeste producten in deze lijst. Gezien Apple ervoor gekozen heeft om dit jaar niet in maart, maar in april een evenement te houden is de kans dus groot dat we ze alsnog te zien krijgen. Mocht dat niet het geval zijn, dan houden we erover op. Beloofd!

iOS 14.3 heeft al ondersteuning voor toekomstige AirTags, of…

#4 Nieuwe Apple TV

Als we het moeten hebben over apparaten die echt aan vernieuwing toe zijn, dan slaan de volgende twee de spijker op de kop. Beginnend met de Apple TV waarvan het meest recente model alweer dateert uit 2017. De Apple TV 4K bedient nog ongelofelijk veel consumenten, maar loopt inmiddels wel echt een beetje achter de feiten aan.

Een nieuwe Apple TV zou ook eindelijk een nieuwe afstandsbediening kunnen betekenen en de eigen diensten van het bedrijf in een beter daglicht kunnen zetten. Zo zou verbeteringen voor het spelen van games op Apple Arcade een gewenste toevoeging zijn en kan het bedrijf de kans grijpen op Apple TV+ meer te promoten. Daarbij zijn we ook echt toe aan meer opslagcapaciteit en zou een snellere processor ook alles behalve een overbodige luxe zijn.

Apple TV 6
De volgende Apple TV? (Afbeelding: Apple)

#5 De M1 iMac

Apple zet vaart achter de uitrol van Apple Silicon en hopelijk zien we dat volgende week ook terug op het gebied van iMac. Een iMac die overigens voorzien is van een gloednieuw ontwerp. De berichten over een vernieuwd ontwerp gaan al tijden rond en dat is ook helemaal niet zo vreemd. De iMac is namelijk echt toe aan een nieuw ontwerp en hopelijk is 2021 het jaar waarin dat gebeurt. Uiteraard in combinatie met de gloednieuwe ARM-chip van Apple zelf.

Het herontwerp moet ervoor zorgen dat de iMac er meer uitziet als een iPad Pro of het Pro Display XDR. De verwachting is op dit moment dat het Retina-scherm 24-inch groot wordt, beschikt over een 4K-resolutie en zelfs voorzien is van mini LED-technologie. Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al de komst van een nieuwe iMac in 2021, maar wist nog niet precies wanneer het zou gebeuren. Gezien de gebeurtenissen in de Apple Store zou dat moment zomaar eens volgende week kunnen zijn.

2021 iMacs
2021 iMacs (Afbeelding: Ian Zelbo)

Apple’s event volgen

Weinig mensen zullen het na het lezen van het artikel gemist hebben, maar Apple’s Spring Loaded evenement vindt volgende week plaats. Alle informatie die je nodig hebt lees je in het artikel die collega Raymon Mens erover schreef.

Officieel: Apple Event op 20 april 2021 aangekondigd

Op dinsdag 20 april gaat het evenement om 19:00 uur Nederlandse tijd van start. Je kunt de livestream zelf volgen via de website van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s Spring Loaded event: 5 dingen die we op 20 april kunnen verwachten
Sluiten