Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 28 april 2021 0reacties

Apple tekent exclusieve deal voor Siegfried & Roy podcast

Apple heeft een interessante deal getekend voor zijn Podcasts-platform. Het Amerikaanse bedrijf heeft de rechten binnengehaald voor een exclusieve podcast over het leven van het iconische duo Siegfried en Roy.

Het binnenhalen van de rechten is een grote mijlpaal voor Apple. Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis dat het bedrijf een deal tekent voor een exclusieve podcast.

Apple Podcasts aangepast in iOS 14.5: niet abonneren, maar…

Apple Podcasts sleept Siegfried & Roy podcast binnen

Apple heeft zijn eerste exclusieve en original podcast binnen. Dat is het nieuws dat Deadline vandaag naar buiten brengt. De podcast gaat zich richten op het bijzondere leven van Siegfried & Roy en is dus alleen te luisteren in de Podcasts-app.

Siegfried & Roy was een Duits illusionistenduo dat wereldwijd veel succes boekte. De twee hadden bijvoorbeeld een vaste show in de Mirage Resort en Casino in Las Vegas. Er waren veel acts waar de twee indruk mee wisten te maken, maar ze stonden voornamelijk bekend om het werk met witte tijgers en leeuwen. Het verhaal van Siegfried & Roy is bijzonder interessant en heeft, helaas, ook een zeer duistere kant. Zo werd Roy in 2003 in zijn nek gebeten door één van de witte tijgers, waardoor hij permanente schade opliep. Het problemen waren dusdanig erg dat de twee het vanaf dat jaar voor gezien hielden.

The Siegfried & Roy podcast wordt een audio-only experience voor Apple Podcasts en komt uit de handen van filmmaker Steven Leckhart. Het vertelt het verhaal over het begin van het duo, de illusies en de avond waarop hun carrière tot een einde kwam. Helaas krijgen beide heren niets meer mee van het project. Waar Roy vorig jaar overleed aan de gevolgen van het coronavirus, overleedt Siegfried begin dit jaar aan de gevolgen van kanker.

In een nieuw jasje

Apple zet volle bak in op zijn Podcasts-platform. Dat is niet alleen te zien aan de deal die het bedrijf onlangs gesloten heeft, maar ook zeker aan de manier waarop de app in een nieuw jasje is gestoken. Door de komst van iOS 14.5 is niet alleen het uiterlijk van het platform veranderd, maar krijgen makers ook de kans om geld te verdienen met hun werk.

Zoveel gaat Apple vangen voor de abonnementen in de vernieuwde Podcasts-apps

Benieuwd hoe dat allemaal in elkaar zit? Lees dan zeker even het artikel dat we vorige week over Apple Podcasts schreven!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple tekent exclusieve deal voor Siegfried & Roy podcast
Sluiten