Mark Hofman
Mark Hofman Apple Music 28 april 2021 0reacties

Apple Music houdt het lokaal: afspeellijsten op basis van je favoriete stad

Sinds gisteren is iOS 14.5 officieel beschikbaar voor de iPhone en dat zorgt voor een hoop nieuwe functionaliteiten. Niet alleen op je smartphone zelf, maar ook in de diensten die ermee gepaard gaan. Een goed voorbeeld daarvan is Apple Music.

De streamingdienst van Apple is namelijk voorzien van een nieuwe selectie aan afspeellijsten. De lijsten worden dagelijks bijgewerkt en zijn gebaseerd op de trends uit meer dan honderd steden ter wereld.

iOS 14.5: deze 5 handige functionaliteiten komen naar je iPhone

Op wereldreis met Apple Music

In de vierde beta van iOS 14.5 doken de Apple Music City Charts al uit, maar vanaf deze week zijn ze ook echt te gebruiken. Wie het meest recente besturingsysteem voor zijn iPhone gebruikt is dus in staat om te kijken wat er nu precies populair is in zijn favoriete steden. Of het nu gaat om New York City, Seoul, Bangkok, Barcelona of Rio de Janeiro: het kan allemaal.

De afspeellijsten zijn bedoeld om gebruikers nieuwe muziek te laten ontdekken. Iedere lijst bestaat uit 25 nummers die op dat moment het meest populair zijn in de stad naar keuze. Voor veel mensen een handige manier om weer eens iets anders te horen dan de nummers die we constant in Nederland te horen krijgen.

Apple Music steden
De nieuwe afspeellijsten (Afbeelding: One More Thing)

Over Nederland gesproken: er zijn heel veel steden en zelfs Amerikaanse staten te ontdekken met de nieuwe functionaliteit. Een Nederlandse stad staat er op dit moment nog niet tussen.

Wat is er nieuw in iOS 14.5

Zoals gezegd is iOS 14.5 eindelijk beschikbaar. Het besturingssysteem is sinds gisteren te gebruiken op je iPhone en brengt een hoop functionaliteiten met zich mee. Zo heb je onder andere toegang tot de nieuwe App Tracking Transparency en is de Podcasts-app in een compleet nieuw jasje gestoken. Tja, en krijg je dus nieuwe playlists in Apple Music. Ben je nou benieuwd welke functionaliteiten er precies nieuw zijn, check dan zeker even het artikel van Night.

iOS en iPadOS 14.5 zijn uit! Deze verbeteringen staan je te wachten

Benieuwd naar welke vijf functionaliteiten je in iOS 14 überhaupt moet kennen? Dan is dit artikel van afgelopen week misschien wel iets voor jou!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple Music houdt het lokaal: afspeellijsten op basis van je favoriete stad
Sluiten