Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 16 april 2021 0reacties

Apple Music: zoveel geld krijgen je favoriete artiesten van Apple

Apple Music maakt het mogelijk om voor €9,99 per maand onbeperkt naar je favoriete artiesten te luisteren. Alleen hoeveel geld krijgen die artiesten er eigenlijk voor terug?

The Wall Street Journal heeft hand weten te leggen op een bericht dat het bedrijf naar artiesten stuurde. Daaruit blijkt niet alleen hoeveel ze verdienen, maar ook dat Apple het beter doet dan concurrent Spotify.

Apple Music komt met animaties voor de albums terwijl je luistert

Zoveel verdienen artiesten aan Apple Music

Apple Music moet steeds aantrekkelijker worden voor artiesten, zo maakte Apple onlangs bekend. Het bericht dat deze artiesten vandaag ontvingen in het artiesten dashboard van de dienst laat zien dat het bedrijf daad bij woord voegt. In het bericht, dat in handen is gekomen van The Wall Street Journal, wordt duidelijk dat artiesten een dollarcent per stream betaald krijgen.

Ondanks het feit dat dit bedrag het dubbele is van wat Spotify aan artiesten betaalt worden ze er niet echt rijk van. Een dollar cent per stream houdt namelijk niet in dat de artiesten dat ook echt daadwerkelijk verdienen. Het geld van Apple gaat namelijk naar labels, uitgevers en distributeurs. Logisch, gezien Apple ook de zaken omtrent de rechten al met deze partijen regelt. Vervolgens wordt het geld van Apple Music, middels de gemaakte afspraken, verdeelt tussen artiest en eigenaar van de rechten.

Apple Music algoritme 16x9
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT)

Door de regeling lijkt Apple Music woord bij daad te voegen, maar artiesten zullen nog niet overstag gaan. Spotify betaalt de artiesten misschien wel minder geld, maar is voor velen nog steeds een grote inkomstenbron. Benieuwd naar het hele verhaal van The Wall Street Journal, waar dit uitstekend uitgelegd wordt, klink dan hier!

Voorlopig niet gratis

Apple Music is alleen te gebruiken wanneer je €9,99 per maand wil betalen. In tegenstelling tot Spotify biedt de streamingdienst je geen gratis toegang. Gezien het succes van een gratis account op Spotify was er enige hoop dat Apple dit zelf ook zou doen. Die hoop verdween in februari toen het onderstaande bericht naar buiten kwam.

Gratis variant van Apple Music? Dat kunnen we wel uit ons hoofd halen!

Meer lezen over Music of de andere diensten van het bedrijf? Check dan zeker even deze pagina!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Apple Music: zoveel geld krijgen je favoriete artiesten van Apple
Sluiten