Mark Hofman
Mark Hofman Software 21 april 2021 0reacties

Apple onthult stilletjes releasedata iOS 14.5, watchOS 7.4 en macOS 11.3

Gisteravond onthulde Apple een hoop nieuwe producten tijdens het Spring Loaded evenement. Zo zag onder andere de AirTag het daglicht en diens persbericht droeg ook een ander stukje interessante informatie met zich mee. We zijn dicht bij de lancering van iOS 14.5.

Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone wordt al enige tijd uitvoerig besproken wegens de App Tracking Transparency functionaliteit. Wat het doet wisten we, wanneer we ermee aan de slag konden nog niet. Daar komt vandaag dus verandering in.

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij

Apple onthult releasedatum iOS 14.5

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de Apple AirTag hebben consumenten minimaal iOS 14.5 nodig. Dat is te lezen in het persbericht dat gisteravond verzonden werd. In dat bericht is overigens ook te vinden dat Apple vanaf volgende week de update beschikbaar stelt voor mensen met een iPhone. Een exacte datum wordt niet genoemd, maar gezien de AirTags vanaf 30 april leverbaar zijn zal het zeker voor die datum zijn.

Het nieuwe besturingssysteem brengt een hoop handige nieuwe functionaliteiten naar de iPhone. Uiteraard is de App Tracking Transparency-optie de meest opvallende feature. Hiermee is het mogelijk om websites en apps weg te houden van je gegevens. Iets waar bedrijven als Facebook op het moment erg boos over zijn. De nieuwe functionaliteit zal er voor zorgen dat bedrijven, die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten, flink wat omzet mislopen.

Snapchat en Facebook verdienen aan gebruiksgegevens, balen nu van Apple

Verder is het mogelijk om Siri een andere stem te geven en krijg je toegang tot een hoop nieuwe Emoji. Benieuwd wat je verder allemaal kunt verwachten? Lees dan ook zeker even dit artikel!

watchOS en macOS

Naast de komst van een nieuwe versie van iOS brengt Apple ook een update voor macOS en watchOS uit. De timing is wat dat betreft alles behalve vreemd, gezien de Apple Watch en Mac de nieuwe Apple Podcasts-app moeten kunnen ondersteunen.

Zowel watchOS 7.4 als macOS 11.3 zijn vanaf volgende week beschikbaar. Ook hier is op het moment nog geen exacte datum voor vrijgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple onthult stilletjes releasedata iOS 14.5, watchOS 7.4 en macOS 11.3
Sluiten