Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 april 2021 0reacties

Apple wil personeel op kantoor een coronaprik geven

Apple wil werknemers helpen bij het krijgen van een coronaprik. Het bedrijf uit Cupertino heeft een deal gesloten met de Amerikaanse drogisterijketen Wallgreens, waarbij het de bedoeling is dat personeel op kantoor wordt gevaccineerd.

Het bedrijf zou bezig zijn om een website te ontwikkelen waarop personeel zich kan aanmelden voor een afspraak. Prikken kan gewoon op kantoor.

Minimaal 80.000 coronavaccins

Eerder had Apple te kennen gegeven dat het als particulier bedrijf geen toegang had tot COVID-19-vaccins voor het personeel. Maar in de staat Californië is de beschikbaarheid van vaccins aanzienlijk toegenomen. Alle inwoners komen ondertussen in aanmerking voor een prik. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf alleen al 80.000 werknemers.

Apple deed eerder al inspanningen om zijn werknemers ervan te overtuigen zich te laten vaccineren. Daarbij bood het bedrijf ziekteverlof aan zodat het personeel een dag vrij konden nemen om een prik te gaan halen. De ziekteregeling gold ook voor gemiste dagen als werknemers ziek werden van de bijwerkingen van de vaccins.

Apple Park
Het futuristische kantoor van Apple – Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Apple stelt vaccinatie niet verplicht

Het nieuwe vrijwillige programma kan medewerkers aanmoedigen om weer op kantoor te komen. Maar het bedrijf vraagt geen van zijn werknemers nog om naar kantoor terug te keren. Ook is dit geen voorwaarde voor het krijgen van een prik.

COVID-19 opsporen met Apple Watch en iPhone? Nieuw onderzoek start

Apple is niet de eerste techreus die zijn werknemers helpt bij het krijgen van een vaccin. Ook Amazon vaccineert al bepaalde werknemers. Andere techbedrijven als Facebook en Google hebben de distributie van vaccins voor het grote publiek gesteund, met name onder achtergestelde bevolkingsgroepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple wil personeel op kantoor een coronaprik geven
Sluiten