Apple komt met harde maatregel voor apps die niet voldoen aan nieuwe regels

Met iOS 14.5 introduceert Apple de App Tracking Transparency feature waarmee het mogelijk is om tracking te weigeren. Op die manier heb jij als gebruiker de touwtjes in handen en kun je ervoor kiezen om apps en websites geen gegevens van je te laten verzamelen. Iets waar ontwikkelaars zich maar gewoon bij neer moeten leggen.

Apple is namelijk begonnen met het hanteren van een harde maatregel. Wanneer ontwikkelaars de richtlijnen van de nieuwe functionaliteit links laten liggen, zullen ze niet meer in de mogelijkheid zijn om hun apps te updaten.

Apple neemt maatregelen voor Tracking Transparency

Ontwikkelaars moeten toestemming vragen aan Apple voordat updates van apps door kunnen voeren naar de App Store. Deze toestemming is nodig om toegang te krijgen tot de Advertising Identifier of IDFA van de iPhone van een consument. Door deze toegang is het namelijk mogelijk om de gebruikers te kunnen tracken en op die manier dus voldoende gegevens te verzamelen. Gezien de regels in iOS 14.5 op dat gebied veranderen moeten deze ontwikkelaars dus eerst aan kunnen tonen dat ze deze nieuwe regels opvolgen. Is dat niet het geval, dan worden ze bij de poorten tegengehouden en verschijnt de update niet in de App Store.

Forbes liet, aan de hand van de verhalen van ontwikkelaars, als eerste weten dat Apple die maatregel nu al hanteert. De website weet onder andere te melden dat apps als Heetch, Radish fiction en InnoGames hun updates om die reden al niet door hebben kunnen voeren. De ontwikkelaars van de apps krijgen het volgende bericht te zien:

“Je applicatie gebruikt algoritmische apparaat- en gebruiksgegevens om een unieke identifier te creëren waarmee de gebruiker gevolgd kan worden”

Meer nieuwe functionaliteiten

Naast de nieuwe App Tracking Transparency functionaliteit verschijnen er natuurlijk ook een hoop andere features. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je iPhone binnenkort te ontgrendelen met je Apple Watch, kies je standaard muziek-app en krijg je toegang tot een hoop nieuwe emoji.

Benieuwd naar welke functionaliteiten er binnenkort naar je iPhone komen? Lees dan ook zeker dit artikel even!

Reageer op artikel:
Apple komt met harde maatregel voor apps die niet voldoen aan nieuwe regels
Sluiten