Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 23 april 2021 1reactie

iPad en Mac samengevoegd? Apple komt met verlossende antwoord!

Eerder deze week wist Apple te verrassen door een nieuwe iPad Pro aan te kondigen die voorzien is van de M1-chip. Hierdoor dook er direct een opvallend gerucht op: worden de iPad en Mac samengevoegd?

Het bedrijf is er als de kippen bij en reageert vandaag al op het opvallende gerucht. Waar het idee van een gezamenlijke M1 iPad en Mac line-up voor sommige consumenten misschien interessant klinkt zijn de plannen er op dit moment niet.

De nieuwe M1 iMac: heeft Apple de plank een beetje misgeslagen?

Apple ontkracht gerucht over iPad en Mac

Tijdens het Spring Loaded evenement werd duidelijk dat Apple zijn krachtige M1-chip niet alleen voor de Mac gaat gebruiken. Het bedrijf kondigde een nieuwe iPad Pro die niet alleen voorzien is van een miniLED-beeldscherm, maar dus ook van Apple Silicon. Sindsdien doken er aardig wat geruchten op over het feit dat het bedrijf de iPad en Mac samen zou voegen, maar dat lijkt geen realiteit te zijn.

Apple’s Greg Joswiak (Senior Vice President Worldwide Marketing) en John Ternus (Senior Vice President Hardware Engineering) hebben het gerucht ontkracht. Tegenover The Independent laten we de twee mannen weten dat er geen plannen zijn om de twee producten samen te voegen. Joswiak laat weten dat Apple ervoor wil zorgen dat de twee producten aan de top staan in hun eigen markt.

Greg Joswiak in 2019
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

“Er gaan twee tegenstrijdige berichten rond over de iPad en de Mac”, zo laat hij weten. “Aan de ene kant zijn er mensen die beweren dat we de consument een keuze opleggen vanuit Apple. Aan de andere kant hebben we volgens velen het plan om de twee productgroepen samen te voegen”. Volgens Joswiak zijn beide verhalen simpelweg niet waar. “We werken ontzettend hard om beide producten tot de top van hun eigen markt te laten behoren en daar zijn we trots op.”

Een hoger niveau

Ondanks het feit dat de twee productgroepen niet in elkaars vaarwater gaan zitten, komt de iPad Pro wel dichterbij de Mac. Afgelopen week werd duidelijk wat voor voordelen de M1 chip met zich meebrengt. Benieuwd naar die voordelen, lees dan zeker even het artikel via onderstaande link.

Apple onthult nieuwe iPad Pro met M1 en indrukwekkend miniled display

Benieuwd wat de nieuwe M1 iMac te bieden heeft, dan raden we dit artikel aan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

TheBigZ
TheBigZ

Onderussen alweer wat ouder nieuws.
Reacties bij de buren.

Reageer op artikel:
iPad en Mac samengevoegd? Apple komt met verlossende antwoord!
Sluiten