Night
Night Diensten 15 april 2021 0reacties

Apple Fitness+ voegt trainingen toe voor beginnende, oudere en zwangere gebruikers

Apple heeft Fitness+ voorzien van nieuwe trainingen, die speciaal zijn gemaakt voor de beginnende, oudere en zwangere gebruiker. De fitness dienst krijgt ook een nieuwe Time to Walk-sessies met Jane Fonda.

Een van de problemen die early adopters ondervonden, met name degenen die net begonnen met fitness, is het begrijpen van de oefeningen. Dat is iets wat Apple heeft opgepakt.

Voor de starter

Er zijn nu nieuwe trainingen, die speciaal voor beginners zijn samengesteld. Je vindt ze binnen de trainingstypen Yoga, Kracht en HIIT. De sessies bestaan ​​uit eenvoudige, lichte oefeningen en er wordt meer tijd besteed aan lifestyle-basics om een goede basis te vormen.

Apple Fitness+ HITT training
Een Apple Fitness+ HITT training (Apple Inc)

Voor ouderen

Met dezelfde gedachte in het achterhoofd komt Apple ook met nieuwe trainingen voor de oudere gebruiker. Deze sessies richten zich speciaal op de specifieke behoeften van ouderen die proberen fit te worden of te blijven. ‘Ze draaien om kracht, flexibiliteit, balans, coördinatie en mobiliteit’, zegt Apple. Fitness+ heeft nu een serie van acht sessies, onder leiding van trainer Molly Fox. De sessies hebben gastoptredens van Gregg Cook voor krachttraining, Dustin Brown voor Yoga, Bakari Williams voor HIIT en Jhon Gonzalez voor dans.

Elke training duurt 10 minuten, waarvan je de meesten kunt uitvoeren met het eigen lichaam als gewicht of een lichte halter. Als alternatief kan er een stoel gebruikt worden of tegen de muur worden geleund. Ze kunnen ook worden gecombineerd met andere Fitness+ trainingen, die dan op het type gebruiker worden aangepast.

Apple Fitness+ op een iPad
Apple Fitness+ op een iPad (Apple Inc)

Fitness+ Zwangerschapstrainingen

Helemaal nieuw is de nieuwe serie trainingen voor zwangerschap. Apple biedt tien sessies over Strength, Core en Mindful Cooldown, geleid door Betina Gozo samen met trainers Emily Fayette en Anja Garcia. Elke sessie duurt ongeveer 10 minuten. Ze zijn speciaal ontworpen voor elk stadium van de zwangerschap en voor elk fitnessniveau. Net als bij de fitness+ sessies voor ouderen, bevatten ze ook suggesties om meer algemene Fitness+ -trainingen aan te passen naar een manier die geschikt is voor zwangere vrouwen.

Naast de drie specifieke categorieën zijn er ook twee nieuwe trainers toegevoegd: een in de Yoga-sectie en de andere in HIIT (High Intensity Interval Training). Apple voegt daarnaast vanaf 19 april ook de Time to Walk-sessies van Jane Fonda toe. Deze krijgen de vorm van audio-interviews, die gepaard gaan met loopinstructies.

Apple Fitness+ - walking sessions met Jane Fonda
Apple Fitness+ – walking sessions met Jane Fonda (Apple Inc)

Fitness+ nog niet in Nederland

Apple Fitness+ is momenteel alleen nog beschikbaar in de VS, Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en het VK. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer deze sportieve Apple dienst ook naar Nederland komt. Fitness+ is een aparte betaalde dienst van Apple, maar kan binnen een Apple One abonnement worden opgenomen.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple Fitness+ voegt trainingen toe voor beginnende, oudere en zwangere gebruikers
Sluiten