Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 april 2021

Apple’s Find My nu ook beschikbaar voor accessoires van derden

Apple heeft bekendgemaakt dat de Find My-applicatie vanaf nu ook apparaten van derden ondersteunt. Denk dan aan apparaten die afkomstig zijn van Belkin, Chipolo of VanMoof. De functionaliteit werd in 2009 geïntroduceerd, samen met de iPhone 3GS, en is sindsdien uitgegroeid tot een uitgebreid middel waarmee je veel apparaten van Apple kunt terugvinden.

Voorheen kon je er alleen je iPhone mee opsporen wanneer je die kwijt was. Later werden daar meerdere apparaten aan toegevoegd, zoals Macs, Apple Watches en AirPods. Met de lancering van iOS 13 in 2019 zorgde Apple ervoor dat Find My via bluetooth de locatie van verloren Apple-apparaten kon opsporen.

Apple Find My met bluetooth

Wanneer je iPhone in de Lost Mode staat, dan kunnen andere Apple-apparaten in het Find My-netwerk bluetooth gebruiken om dat apparaat veilig en secuur te zoeken. Omdat het netwerk bestaat uit miljoenen apparaten, is de kans heel groot dat je een verloren iPhone op die manier snel terugvindt.

VanMoof Find My
Find My-badge op een VanMoof

Vanaf nu is het ook mogelijk producten van derden op te sporen via dat netwerk. Denk dan aan de e-bikes van VanMoof of de Chipolo One Spot bluetoothtracker (vergelijkbaar met Tile), maar vanaf juni kun je ook de Soundform Freedom True Wireless Earbuds van Belkin snel terugvinden.

MFi-programma

Die derde partijen kunnen dat regelen door gebruik te maken van het MFi-programma. Daarin staan specificaties voor een specifiek certificaat dat nodig is in het kader van privacy, eind-tot-eind encryptie en ongewenste volgbescherming. Alleen producten met dit certificaat ondersteunen Find My van Apple.

Gecertificeerde Find My-apparaten hebben een ingebouwde speaker die een bepaald geluid afspelen wanneer je ernaar op zoek bent. Dat geluid trigger je via de app. Wanneer een apparaat in Lost Mode staat, dan krijg je een notificatie wanneer het gevonden is. Vinden kan via bluetooth, maar ook via het internet.

Speciale badge

Apparaten die Find My ondersteunen krijgen verder een speciale Works with Apple Find My-badge. Daaraan kunnen andere mensen zien dat ze dit apparaat in kwestie kunnen opgeven als gevonden binnen het netwerk. Is er een notitie toegevoegd aan een verloren apparaat, dan ziet de eigenaar dit vanzelf.

 

Reageer op artikel:
Apple’s Find My nu ook beschikbaar voor accessoires van derden
Sluiten