Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 20 april 2021 3reacties

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij

Vanavond was het dan eindelijk zover: het eerste Apple event van 2021. Om 19:00 uur ging Apple van start met Spring Loaded en kondigde een hoop nieuwe producten aan.

Om je een duidelijk overzicht te geven van wat Apple allemaal heeft aangekondigd, zetten we ze allemaal voor je op een rij!

Apple steekt Podcasts-app in een nieuw jasje

Apple steekt zijn populaire Podcasts-app in een nieuw jasje. De app krijgt een herontwerp waarmee podcasts overzichtelijker zijn. Hierdoor kunnen gebruikers sneller nieuwe shows ontdekken.

Daarnaast steekt Apple ook achter de betaalmuur en is het mogelijk om gebruik te maken van een abonnement. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld niet te maken met een reclame en kun je ongestoord genieten!

Apple podcasts
De vernieuwde Podcasts-app (Afbeelding: Apple / screenshot)

Apple iPhone 12 in een nieuwe kleur

Apple maakt bekend dat er een nieuwe kleur beschikbaar is voor de iPhone 12 en 12 mini. Het gaat om een kleur paars die vanaf aanstaande vrijdag te bestellen is. Voor de duidelijkheid: vanaf 30 april is deze dus te bestellen.

De nieuwe kleurenoptie zorgt niet voor een hogere verkoopprijs. De iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn voor dezelfde prijzen aan te schaffen als voorheen.

Apple iPhone 12 paars Spring Loaded iOS 14.6
De Paarse iPhone. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Apple’s Spring Loaded: eindelijk tijd voor de AirTag!

We spreken er al jaren over en vanavond worden ze eindelijk werkelijkheid: Apple introduceert de gloednieuwe AirTag. Met deze handige tracker is het mogelijk om je spullen altijd terug te kunnen vinden via de Vind Mij-app.

Apple AirTags overview
Apple AirTags overview. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Met de chip neemt Apple het op tegen het populaire Tile al pakt Cupertino het wel iets anders aan. Zo maken de trackers gebruik van de U1-chip die ondersteund wordt door de nieuwe iPhone 12-serie. Uiteraard ligt de nadruk van deze tracker op privacy en worden de gegevens van gebruikers gewaarborgd.

Apple zoekt officieel de concurrentie met Tile en introduceert de AirTag!

De AirTag is vanaf aanstaande vrijdag te bestellen. Je betaalt €35 voor één tag en tikt €119 af voor vier trackers. Nederlandse prijzen zullen aan het einde van de keynote bekend worden.

Meer weten over de AirTag? Lees dan hier ons uitgebreide artikel.

Apple Air Tag Spring Loaded
De AirTag. (Afbeelding: Apple)

Apple TV+ met een nieuw seizoen Ted Lasso

Apple heeft vanavond tijdens de keynote een trailer laten zien van de Apple TV+ serie Ted Lasso. Het gaat om de eerste beelden van het tweede seizoen. Het eerste seizoen wist voor aardig wat succes te zorgen en haalde zelfs aardig wat prijzen binnen.

Het tweede seizoen is vanaf 23 juli te zien op Apple TV+.

Apple’s Spring Loaded: de Apple TV 4K

Apple introduceert vanavond een nieuwe versie van de Apple TV 4K. De nieuwe generatie is voorzien van een A12 Bionic chip, speelt content af in een 4K-resolutie en ondersteunt HDR. De iPhone 12-serie is in de mogelijkheid om te filmen in HDR en deze content kan nu met AirPlay afgespeeld worden op de Apple TV.

Apple TV 4K
Gebruik je iPhone om het maximale uit Apple TV te halen. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Er is ook een nieuwe Color Balance functionaliteit aanwezig in de Apple TV 4K. Door deze technologie is je iPhone te gebruiken als graadmeter. De smartphone meet kleuren met de lichtsensor om de helderheid van je televisie optimaal in te stellen.

Apple TV krijgt langverwachte upgrade: nieuw model aangekondigd!

Apple heeft er ook voor gekozen om tijdens Spring Loaded eindelijk een nieuwe afstandsbediening te laten zien. Het touchscreen heeft ruimte gemaakt voor een draaibaar schijfje dat verdomd veel lijkt op de controles van de iPod. De knop voor Siri is hiervoor verplaatst naar de zijkant van de afstandsbediening.

De Apple TV 4K is vanaf 30 april te bestellen vanaf €199. Wie de nieuwe Siri Remote los aan wil schaffen is €65 kwijt.

Meer weten over de nieuwe Apple TV 4K? Lees dan hier ons uitgebreide artikel.

Apple TV 4K Afstandsbediening
De samenvatting (Screenshot: Apple)

M1 iMac is een feit!

Niet alleen de Apple TV, maar ook de iMac wordt in 2021 eindelijk in een nieuw jasje gestoken. Tijdens Spring Loaded maakt Apple bekend dat de geliefde computer, zoals verwacht, voorzien wordt van de Apple Silicon chip. De M1 iMac is officieel een feit!

De nieuwe M1 iMac is voorzien van een nieuw ontwerp en heeft hierdoor veel weg van de iPad Pro en de iPad Air. De nieuwe computer is ontzettend dun en gemaakt van een enkel stuk glas. Het minimale ontwerp wordt afgemaakt door zeven verschillende kleurenopties. De dikke rand aan de voorkant van de iMac lijkt te blijven, maar verder ziet de computer er een stuk strakker uit. Mede dankzij die nieuwe Apple Silicon.

Nieuwe iMac
De nieuwe iMac. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

De nieuwe M1 iMac is ontzettend stil en blijft zelfs onder 10 decibel. Hierdoor is de computer bijna niet te horen voor mensen. Al is dat zeker niet het enige minimale. Apple zorgt ervoor dat de iMac slechts 11,5mm dik is.

Het beeldscherm van de M1 iMac is 24-inch groot, heeft een resolutie van 4480 x 2520 en een helderheid van 500 nits. Hierdoor hebben we te maken met een 4K Retina scherm dat overigens ook nog eens voorzien is van True Tone.

iMac kleuren
Dunner dan ooit (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Uiteraard kan Apple in 2021 niet achterblijven met betrekking tot de webcam is. Gezien we meer videobellen dan ooit tevoren heeft het bedrijf ervoor gekozen om deze een upgrade te geven. De M1 iMac is voorzien van een verbeterde webcam met 1080 FaceTime HD, wat het beeld twee keer zo scherp moet maken. Naast het verbeterde beeld is de iMac ook voorzien van een Three Microway wat voor een uiterst indrukwekkende geluidskwaliteit moet zorgen.

iMac krijgt langverwachte upgrade: Apple Silicon, strakker ontwerp en meer

De nieuwe computer is daarbij ook voorzien van zes speakers die de geluidskwaliteit, mede dankzij Dolby Atmos, ook een flinke upgrade geeft. Lang verhaal kort: de nieuwe M1 Mac is op veel fronten een upgrade. En stiekem mocht dat ook wel.

Nieuwe webcam iMac
Nieuwe webcam in de iMac (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Er zijn ook een aantal nieuwe accessoires voor de iMac te koop. Zo is er een vernieuwde adapter die kabels goed moet scheiden. Daarbij zijn er drie gloednieuwe toetsenborden aangekondigd. Er is een toetsenbord met een knop voor Emoji, een toetsenbord met Touch ID en een derde die de ervaring compleet moet maken.

Magic Keyboard met Touch ID
Magic Keyboard met Touch ID. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

De vernieuwde iMac is vanaf €1449 te koop en in vier kleuren te bestellen. Voor €1669 haal je het model in de overige kleurenopties in huis. De computer verschijnt in de tweede helft van mei.

Meer weten over de nieuwe iMac? Lees dan hier ons uitgebreide artikel.

M1 iMac Spring Loaded
De nieuwe laptop (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Apple Spring Loaded: M1 iPad Pro!

Dat Apple een grote verrassing in petto had vanavond mag duidelijk zijn. In een tof filmpje, met een zeer indrukwekkende Tim Cook in de hoofdrol, maakt het bedrijf duidelijk dat de M1-chip niet alleen bestemd is voor de Mac. De eerste iPad Pro is op dat gebied een feit.

Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe chip ervoor zorgt dat de meest indrukwekkende iPad sneller wordt dan hij al was. Volgens Apple is het nieuwe model zo’n zeven keer sneller dan zijn voorganger. Kijken we naar de grafische prestaties is het nieuwe model niet alleen 40% sneller dan zijn voorganger, maar 1500x sneller dan de eerste iPad ooit! Hierdoor leent deze tablet zich uitstekend voor het spelen van games. Iets waar de ondersteuning voor de PlayStation 5-controller en Xbox Series X-controllers aan bijdragen.

Nieuwe iPad Pro overview
De nieuwe iPad Pro in een notendop. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

De M1 iPad Pro is voorzien van een Thunderbolt-aansluiting met ondersteuning voor USB 4. Hierdoor is het mogelijk om geavanceerdere accessoires te gebruiken. En over geavanceerd gesproken: de nieuwe iPad Pro is voorzien van 5G-ondersteuning!

Het zal weinig mensen verbazen dat Apple het camerasysteem van de iPad Pro ook weer heeft verbeterd. Het bedrijf heeft de nieuwe tablet voorzien van een 12-megapixel TrueDepth Ultra-Wide camera. Deze zit niet aan de achterkant, maar aan de voorkant van de tablet.

iPad Pro Liquid Retina XDR
De iPad Pro met Liquid Retina XDR. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Deze camera is voorzien van een feature genaamd Center Stage, die de persoon in kwestie constant in het midden van het beeld houdt. Beter gezegd: de iPad Pro heeft een camera die je constant lijkt te volgen. Erg handig voor videobellen!

Apple onthult nieuwe iPad Pro met M1 en indrukwekkend miniled display

De eerste Mini-LED iPad Pro is ook direct een feit. De M1 is voorzien van een Liquid Retina XDR-beeldscherm met een maximale helderheid van 1600 nits. Qua prestaties is het scherm het beste te vergelijken met de Pro Display XDR. Voor de duidelijkheid: alleen 12.9-inch model is voorzien van MiniLED.

Spring Loaded
Nieuw iPad scherm (Afbeelding: Apple / Screenshot)

De nieuwe M1 iPad Pro is beschikbaar in een 11-inch model van €899 en in een 12.9-inch variant van €1069. De nieuwe tablet is vanaf 30 april, aanstaande vrijdag dus, te bestellen. Apple laat weten de tablet vanaf de tweede helft mei te kunnen leveren.

Meer weten over de nieuwe iPad Pro? Lees dan hier ons uitgebreide artikel.

De nieuwe Apple iPad Pro M1
De nieuwe iPad Pro met M1. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

grannysmith
grannysmith

Jammer, geen nieuw iPad mini. Ben toe aan nieuwe. De iMac is wel een mooi nieuw design. Chapeau.

laurensblom
laurensblom

Jammer alleen een kleine iMac. Teruggaan van 27 naar 24 inch?

nikita
nikita

Er zal vast nog wel een grotere variant komen met een betere CPU en GPU.

Leuke kleuren, knipoog naar de eerste iMac, alleen vraag ik me af of ze niet de stroomadapter en de netwerkkaart gewoon IN de iMac hadden kunnen stoppen, net als bij alle iMacs voorheen. Dan had 'ie wellicht iets dikker geweest, nou ja, boeiend.

Ook bij het ‘goedkoopste’ model: alleen de 2 TB poorten, dus niet de 2 extra USB poorten en een stroomadapter zonder de netwerkkaart… Vooral dat laatste vind ik een beetje treurige zet…

Wij hebben hier afgelopen maand het (nu dus vervangen) 21,5" model met de i5 processor gekocht. Volgens mij dankzij een foutje qua prijs op de site van Amazon het ding voor een heel goede prijs kunnen bestellen. In dat model kan ik in elk geval de processor, geheugen en SSD zelf vervangen. Volgens mij kan ik er zelfs een Core i9 in lepelen en 64 GB geheugen. Dat zal qua snelheid nog wel een paar jaar vooruit kunnen.

Reageer op artikel:
Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij
Sluiten