Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 april 2021 2reacties

Officieel: Apple Event op 20 april 2021 aangekondigd

Er is eindelijk antwoord op de vraag of WWDC 2021 het eerste Apple-feestje met aankondigen van 2021 wordt. Het antwoord is gelukkig nee, want Apple heeft vandaag een event aangekondigd en wel op 20 april 2021.

Net als alle events in het coronatijd zal ook dit weer een vooraf opgenomen Apple-keynote zijn. Deze wordt vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd live uitgezonden op de website van Apple. Wat kun je verwachten? Waarschijnlijk gaan de Apple TV en iPad Pro de show stelen.

Eerste Apple-event van het jaar

Dit wordt het eerste evenement van het jaar voor Apple. De laatste presentatie keer dat het bedrijf uit Cupertino nieuwe producten uit de doeken deed, was in november van 2020. Toen werden de eerste Macs met Apple M1-chip gelanceerd.

De verwachte nieuwigheden op 20 april zijn onder andere een iPad Pro-reeks, waarnaar de visual die met de Apple Pencil zou kunnen worden getekend lijkt te verwijzen. We tekenen op dat het ook wel weer eens tijd is voor een nieuwe iPad mini. Daarnaast gaan er al lange tijd geruchten over een nieuwe versie van de Apple TV. Enkele dagen na de presentatie van het Find My-netwerk zou Apple ook de AirTags kunnen onthullen. Wat betreft de Mac, niets is volledig uitgesloten, maar we denken dat Apple liever op de WWDC 2021 in juni​ wacht.

Siri te loslippig

Helemaal als verrassing komt deze aankondiging overigens niet. Siri was eerder vandaag al een beetje te loslippig. Op de vraag wanneer het volgende Apple-event is, wist de virtuele assistent al voor de officiële aankondiging te antwoorden. Dat bleek achteraf te kloppen.

Apple Event 21 april 2021 Siri
Siri wist al voor de officiële aankondiging te vertellen wanneer het evenement was… – Klik/tap voor groter (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

FetsQuest
FetsQuest

De teaser animatie doet mij vermoeden dat er in ieder geval iets met AR getoond gaat worden.

Goderikus
Goderikus

Zeker - ongetwijfeld heeft Tim Cook het immense probleem van de killer toepassing getackeld en komt dit dan trots melden !
Het Ikea bankje in de woonkamer kennen we inmiddels (mijn woonkamer staat inmiddels vol…)

Reageer op artikel:
Officieel: Apple Event op 20 april 2021 aangekondigd
Sluiten