Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 9 april 2021

Apple krijgt klappen door chiptekort, iPad en MacBook in de problemen

Het wereldwijde chiptekort treft sinds kort ook Apple, aangezien het bedrijf moeite heeft met de productie van de iPad en MacBook. Het bedrijf vraagt aan partners of ze de productie van de producten kunnen uitstellen. Dat blijkt uit een nieuwsbericht dat gedeeld is door de krant Nikkei Asia.

Nikkei schrijft dat de productie van de MacBook vertraging oploopt door een tekort aan chips. Het gaat in het bijzonder om chips die op de printplaat geplaatst worden voordat de laptop daadwerkelijk samengesteld wordt. Dat is natuurlijk een belangrijk proces in het productieproces van de MacBooklijn.

Tekort van schermen voor de iPad

De iPad heeft last van andere tekorten. Waarschijnlijk heeft Apple ook hier last van het wereldwijde chiptekort, maar Nikkei meldt dat het gaat om een tekort voor een ander belangrijk onderdeel: het scherm. Het gaat om een tekort aan schermen, evenals onderdelen voor het scherm van de iPad.

M1 MacBook Pro
De MacBook Pro 2020

Apple reageert op de tekorten door de bestellingen voor de verschillende onderdelen van beide producten nu uit te stellen tot na de eerste helft van 2021. Vooralsnog lijkt het erop dat de iPhone geen last heeft van productieproblemen, maar industrie-experts zeggen dat die onderdelen ook beperkt zijn.

Nog geen problemen voor consumenten

Nikkei schrijft dat op basis van informatie die gedeeld is door twee bronnen. Hoewel Apple wel degelijk last heeft van de tekorten in de bevoorradingsketen, heeft dit tot op heden nog niet tot problemen geleid voor consumenten. Die kunnen nog steeds de producten kopen die ze willen, aldus de krant.

Hoewel Nikkei niets zegt over welke modellen van de iPad en MacBook getroffen zijn, kan dit aanhoudende probleem mogelijk invloed gaan hebben op aankondigingen die Apple in de pijplijn heeft. De verwachting is dat het bedrijf binnenkort nieuwe iPad Pro- en MacBook Pro-modellen aankondigt; het zou zomaar kunnen zijn dat we hier langer op moeten wachten dan verwacht.

Reageer op artikel:
Apple krijgt klappen door chiptekort, iPad en MacBook in de problemen
Sluiten