Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 14 april 2021 1reactie

Apple Car stapje dichter bij de werkelijkheid? Partner mogelijk gevonden!

Berichten rondom de Apple Car schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. We horen al jaren over het project, maar dit jaar lijken de berichten concreter te zijn.

Iets dat ook zeker geldt voor het nieuws dat de Korea Times vandaag naar buiten brengt. Volgens de nieuwsoutlet heeft Apple twee partners gevonden om de elektrische auto werkelijkheid te maken en is de deal al bijna rond.

BMW kijkt uit naar Apple Car: “Concurrentie is iets moois”

Apple Car een stapje dichter bij de werkelijkheid

Volgens een nieuw artikel van de Korea Times is Apple bijna gereed om een deal te tekenen voor de Apple Car. Het Amerikaanse bedrijf zou hiervoor met twee partijen in zee gaan. Enerzijds tekent Apple een contract met het Zuid-Koreaanse LG Electronics en anderzijds wordt er een contract getekend met de Canadese leverancier Magna International. Volgens het bericht gaat het om hetzelfde contract en wordt de combinatie tussen de twee partners de LG Magna e-Powertrain genoemd.

Een anonieme bron laat in het artikel weten dat “de LG Magna e-Powertrain erg dicht tegen een contract met Apple aanzit om de EV’s van het bedrijf te produceren”. Daarnaast laat de bron ook weten dat de productieaantallen waarschijnlijk niet erg hoog zullen zijn. Dat heeft dan voornamelijk te maken met het feit dat Apple de eerste generatie als middel wil inzetten om zijn marktwaarde te evalueren. Loopt alles zoals verwacht, dan verschijnt de auto rond 2025 op de markt.

Apple Car
Een concept van de Apple Car. (Afbeelding: Youtube / Concept Creator)

Logische stap voor LG

De samenwerking met Apple zou voor LG Electronics een uitkomst zijn. Het bedrijf maakte eerder deze maand bekend te stoppen met het produceren van smartphones. In ruil daarvoor zoekt het bedrijf hard naar mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen op het gebied van auto-onderdelen. De deal met Apple zou wat dat betreft een hele mooie eerste stap kunnen zijn.

Het is niet de eerste keer dat we dit soort berichten te zien krijgen. Eerder kwam al naar buiten dat Kia zich zou gaan bemoeien met de Apple Car en ook Hyundai werd gezien als reële optie. Beide bedrijven zijn het uiteindelijk niet geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Goderikus
Goderikus

Het wordt spannend. Met name hoe ze het gaan oplossen met dealers, onderhoud, customer support, logistiek en dat soort zaken.
Auto’s zijn dingen die wat meer vergen dan een iPhone in een doosje stoppen…

Reageer op artikel:
Apple Car stapje dichter bij de werkelijkheid? Partner mogelijk gevonden!
Sluiten