Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 23 april 2021 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple duidelijk over de AirTag: ‘niet gebruiken voor dieren en kinderen’

Apple liet eerder deze week weten dat de nieuwe AirTag een handige gadget is om al je spullen terug te vinden. Behoor tot de mensen die hun kinderen of dieren willen voorzien van de tracker, dan heeft Apple een advies voor je.

In een interview met Fast Company laat Apple’s Kaiann Drance weten wat nu wel en niet de bedoeling is van de tracker. Tipje van de sluier: gebruik het niet om je kinderen terug te vinden in de supermarkt!

Apple zoekt officieel de concurrentie met Tile en introduceert de AirTag

AirTag niet gebruiken voor dieren en kinderen

Kaiann Drance, Apple’s Vice President of Worldwide iPhone Product Marketing, benadrukt in het interview nog maar eens het doel van de AirTag. Zo is de nieuwe tracker voor heel veel spullen bedoeld, maar niet voor kinderen en dieren. Voornamelijk, omdat deze niet onder het kopje “spullen” vallen. Daarnaast is dit volgens haar ook niet de manier om je kind weer terug te vinden.

Volgens Drance heeft Apple op het gebied van kinderen een veel betere oplossing. In het interview geeft ze namelijk het advies om kinderen een Apple Watch te geven. Door middel van de Family Setup is het mogelijk om ze dan makkelijk weer terug te vinden. Niet heel verrassend, gezien deze beslissing ook voor het bedrijf zelf een stuk beter uitpakt.

AirTag rugzak
De nieuwe tracker aan je rugzak (Afbeelding: Apple)

Met betrekking tot dieren kan het handig zijn om een AirTag te gebruiken, maar dan wel wanneer ze binnen handbereik zijn. Zeker gezien dieren constant bewegen is het lastig om de locatie constant te traceren. Het zou dus eventueel een optie kunnen zijn, maar de AirTag presteert niet op vol vermogen wanneer mensen de trackers voor deze doeleinden gebruiken.

Lost Mode

Wanneer jij een AirTag verloren bent gaat deze over in de zogeheten Lost Mode. In deze modus is het mogelijk voor andere mensen om jouw tracker terug te vinden en op die manier de rechtmatige eigenaar een bezoekje te brengen. Iets dat niet alleen mogelijk is voor mensen met een iPhone, maar ook voor mensen met een Android smartphone. Wanneer deze mensen het idee hebben om zelf aan de slag te gaan met een tracker, komen ze echter thuis van een koude kermis.

Apple AirTag: verloren trackers blijven voor altijd vergrendeld (tot…)

Zoals je in het artikel hierboven kunt lezen is het namelijk zo dat een verloren AirTag vergrendeld blijft. Dit blijft het geval totdat de rechtmatige eigenaar daar verandering in brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

bartvanderveer
bartvanderveer

het beste is om dan maar een Apple Watch aan te schaffen…

natuurlijk, kun je proberen met 3 grote providers in Nederland die volgens zeggen een eigen mobiel netwerk hebben en ‘oh jee’ alle 3 aan het onderzoeken zijn of de e-sim op de Apple Watch wel haalbaar is…
KARTELVORMING heet dat… we heben er als grote Telecom bedrijven gewoon geen zin in…

odiebla
odiebla

Kartelvorming? Doe niet zo absurd, de drie grote jongens hebben geen énkel belang om gezamenlijk de Apple Watch te weren. Het levert ze alleen maar meer verkoop op, dus waarom zouden ze?

bartvanderveer
bartvanderveer

Vodafone heeft een eigen mobiel netwerk , ook in Duitsland waar de Apple Watch te krijgen en en gebruiken is. Waarom gaat Vodafone dan niet als eerste grote partij in Nederland live met de Apple Watch ?..
De weigering duurt nu al een paar jaar sinds de 4G versie uitkwam en de grote partijen blijven maar onderzoeken naar narkt geschiktheid…

odiebla
odiebla

Omdat Vodafone Duitsland (onderdeel van de Vodafone Group) een heel ander bedrijf is dan VodafoneZiggo. Zo is Vodafone Iceland ook gewoon een zelfstandig bedrijf dat simpelweg de naam leased (zoiets als Philips en TV-Vision). VodafoneZiggo en KPN en de Nederlandse markt zijn simpelweg totaal niet interessant voor Apple.

Het is een beetje lachwekkend om de drie MNOs van kartelvorming te betichten als ze geen enkel voordeel uit de beschuldiging halen. Ze verkopen er minder door dus wat is hun voordeel?

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple duidelijk over de AirTag: ‘niet gebruiken voor dieren en kinderen’
Sluiten