Night
Night Hardware 28 april 2021 0reacties

M2 chip is al in productie en wordt medio juli bij Apple verwacht

De M1-chip van Apple is ware revolutie gebleken, sinds zijn lancering eind vorig jaar. De prestaties van M1 Macs zijn flink verbeterd in vergelijking met hun Intel-voorgangers. Nu lijkt het erop dat de opvolger van de M1, de M2, ook al bijna klaar is voor gebruik.

Volgens Nikkei Asia zijn de M2 chips namelijk deze maand al in serie-productie gegaan. De Aziatische nieuwssite meldt dat de chips in juli van dit jaar naar Apple kunnen worden verzonden. Daardoor zouden de eerste Macs met deze M2 chips al in de tweede helft van 2021 in de verkoop kunnen gaan.

M2 chip komt naar verschillende apparaten

Nieuwe MacBook Pro en iMac modellen zijn de meest voor de hand liggende kandidaten voor deze nieuwe M2 chips,. Evenals de MacBook Air en Mac Mini. Die laatste krijgt echter pas later een update, aangezien deze nog maar net uit is. Wat ons opviel, is dat het Nikkei Asia-rapport zegt dat de M2 ​​kan verschijnen in “andere Mac- en Apple-apparaten buiten de MacBook.”

iMac krijgt langverwachte upgrade: Apple Silicon, strakker ontwerp en meer

In eerste instantie lijkt dat te duiden op de grotere 30-inch iMac, hetgeen voor de hand ligt. Toch zou het er ook op kunnen wijzen dat de volgende generatie iPad Pro met de M2 processor kunnen worden uitgerust. Aangezien de huidige iPad Pro nu al op een M1-chip werkt, zou het dus zomaar kunnen dat zijn opvolger een M2 hart krijgt.

Apple Silicon M2

Net als wij, noemt Nikkei Asia de nieuwe chip voorlopig de M2. Eerdere geruchten suggereerden dat de chip de M1X zou kunnen gaan heten. Dat zou betekenen dat er slechts een incrementele upgrade ten opzichte van de M1 in het vooruitzicht staat. Als blijkt dat de M2-naam echter correct is, zou dat een veel grotere prestatieverbetering suggereren.

iMac Spring Loaded Apple
De nieuwe iMac (Afbeelding: Apple)

We kennen momenteel nog geen van de belangrijkste specificaties van de M2. Eind 2020 beweerde verslaggever Mark Gurman, die een sterke staat van dienst heeft als het gaat om Apple-geruchten, al dat het bedrijf werkte aan de volgende generatie van zijn Apple Silicon-chips. Deze kunnen dan 8, 12 of zelfs 16 high performance cores bevatten. Ter vergelijking: de M1 bevat momenteel vier high performance cores en 4 energie-efficiënte cores. Zelfs als de M2 helemaal ​​aan de onderkant van de voorspelling van Gurman zit, zou dat nog steeds een enorme upgrade inhouden, ten opzichte van de M1.

Aankondiging op de WWDC

Als de genoemde juli-datum van Nikkei Asia correct is, kunnen we wel vergeten dat Apple nieuwe iMacs aankondigt tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni. De verwachting is wel dat Apple de MacBook Pro 13 dit jaar volledig op de schop neemt. Die MacBook lijkt dus een potentiële eerste kandidaat te zijn voor de M2-chips. Als alles op tijd klaar is, kan de WWDC in ieder geval een evenement zijn om naar uit te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
M2 chip is al in productie en wordt medio juli bij Apple verwacht
Sluiten