Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 20 april 2021 0reacties

Apple geeft controversiële app Parler weer toegang tot App Store

Apple heeft besloten dat de social media-applicatie Parler terug mag keren in de App Store, omdat er verbeteringen doorgevoerd zijn. Zo is het medium nu veel beter in staat iets te doen tegen het aanzetten tot haat. Dat blijkt uit een brief die de iPhone-maker gestuurd heeft naar het Amerikaans Congres.

Deze stap zorgt ervoor dat Parler wederom in de App Store kan belanden en gedownload kan worden voor op je iPhone en iPad. De applicatie is vooraal populair bij conservatieve Amerikanen, waaronder leden die zich associëren met een groep mensen die als far right omschreven worden.

Parler terug in de App Store

De brief, die je hier in z’n geheel kunt lezen in een pdf-bestand, legt uit dat Parler zich inmiddels wel aan de verschillende richtlijnen kan houden van de downloadwinkel. Het sociale medium werd eerder uit de Store verwijderd, omdat het onder meer leden aanzet tot haat jegens anderen.

Parler icon
Icoon van de Parlor-app (Afbeelding: Parlor)

Op 14 april jongstleden heeft het reviewteam van Apple laten weten dat de doorgevoerde updates, waar sinds januari aan gewerkt wordt, afdoende zijn. Het enige wat Parler nu nog moet doen, is op de knop drukken. Op dat moment wordt de update uitgebracht en ook direct doorgevoerd, zo denkt Apple in elk geval.

Parler zet zich in voor vrije meningsuiting

Parler is een social media-app die zich inzet voor vrije meningsuiting en zet zichzelf ook in de markt als alternatief op Facebook en Twitter. Omdat de app medeverantwoordelijk gehouden wordt voor de rellen op het Capitool begin januari, werd deze uit verschillende app stores gehaald (ook op Android).

Apple komt met harde maatregel voor apps die niet voldoen aan nieuwe regels

Nadat zowel Apple als Google de app verwijderd hadden, besloot ook Amazon z’n gewicht in de strijd te gooien. De website van Parler werd namelijk gehost op een server die actief was bij Amazon Web Services. Uit die server werd de stekker getrokken, waardoor ook de website niet toegankelijk was destijds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Brief (.pdf)

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple geeft controversiële app Parler weer toegang tot App Store
Sluiten