Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 8 april 2021

Analist voorspelt verkoop van recordaantal iPhones in 2021

2021 gaat een topjaar worden voor Apple voorspelt Wedbush-analist Dan Ives. Het bedrijf gaat volgens hem een recordaantal iPhones verkopen.

Afgelopen najaar kwam Apple met haar iPhone 12-lijn. De release verliep in verschillende delen omdat de productie vertraagd was door het coronavirus. Het was dan ook vrij lastig om bepaalde modellen in handen te krijgen na de lancering. Gelukkig zijn de leveringsproblemen verdwenen en kun je ze nu allemaal weer volop kopen.

De iPhone 12 is populair

Ondanks de leveringsproblemen is de iPhone 12-lijn volgens Dan Ives de populairste sinds de iPhone 6 en 6 Plus. Naar die telefoons was een enorme vraag sinds hun release in september 2014 omdat ze een groter scherm hadden dan diens voorgangers.

In totaal verwacht Dan Ives dat er in 2021 240 tot 250 miljoen exemplaren van de verschillende iPhones verkocht worden. Daarmee topt het 2015, wat het vorige recordjaar was. Toen verkocht het bedrijf 231 miljoen iPhones.

“Terwijl Wallstreet verwacht dat er ongeveer 220 miljoen iPhones verkocht zullen worden, denken wij op basis van de huidige modellen dat het aantal boven de 240 miljoen kan uitkomen,” is te lezen in een onderzoeksnota van Wedbush die met MacRumors is gedeeld.

Een ideaal moment om te upgraden

Ives berekent in het onderzoek dat er 350 miljoen iPhone-gebruikers zijn die zich een zogenaamd upgrade-window bevinden. Dat betekent dat zij op dit moment veel voordeel hebben om een nieuwer model aan te schaffen. De analist verwacht dan ook dat veel mensen dit zullen doen, wat de verkoop verder stuwt.

Natuurlijk draagt ook de introductie van 5G bij als een goede reden om te upgraden. De iPhone 12 is de eerste telefoon van Apple die het nieuwe netwerk ondersteunt. Natuurlijk draagt ook het nieuwe design en de A14-processor bij.

Eerder werd al bekend dat vooral de iPhone 12 Pro erg populair is. Hoewel dit het duurdere model is, weet het toch gretig aftrek te vinden.

Reageer op artikel:
Analist voorspelt verkoop van recordaantal iPhones in 2021
Sluiten