Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Accessoires 23 april 2021 0reacties

Apple AirTag: verloren trackers blijven voor altijd vergrendeld (tot…)

Mocht je iet kwijtraken waar je de AirTag aan bevestigd hebt, dan blijft de nieuwe Apple-accessoire voor altijd vergrendeld. Pas wanneer jij, de originele eigenaar, het verloren object inclusief tracker teruggevonden hebt, is de accessoire weer volledig bruikbaar. Zo kan niet iemand anders ermee aan de haal.

De nieuwe Apple AirTag, die tijdens het lente-evenement van Apple gepresenteerd werd, is klein genoeg om hem aan allerlei objecten vast te maken. Ook kun je hem ergens in stoppen, al blijkt uit de eerste ervaringen dat de dikte van de accessoire het voor sommige portemonnees lastig maakt.

AirTag verliezen is vervelend, maar…

Omdat de accessoire zo klein is, is de kans groot dat je hem misschien ergens verliest. Omdat die uit je portemonnee valt bijvoorbeeld of ergens achter blijft hangen en van je sleutelbos valt. Zal niet snel gebeuren, hoor, maar als het gebeurt dan is er geen nood aan de man. De tracker werkt namelijk alleen voor jou.

Apple Air Tag 3
De Apple AirTag. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Dat heeft Ron Huang bekendgemaakt, die bij Apple verantwoordelijk is voor onder meer dit nieuwe product. Mocht iemand een verloren AirTag vinden, dan kan diegene hem nooit zelf gebruiken. De accessoire blijft vergrendeld en kan daardoor alleen (opnieuw) gebruikt worden door zijn originele eigenaar.

…niemand kan de informatie uitlezen

Dat komt doordat het koppelproces voorzien is van eind-tot-eind-encryptie. Apple of mensen binnen het zoeknetwerk krijgen nooit toegang tot de informatie die gekoppeld is aan de tracker. Bovendien worden de Bluetooth-sleutels willekeurig aangemaakt, constant ververst en nooit hergebruikt.

Verloren AirTag niet alleen terug te vinden door mensen met iPhone

Mocht je dus in de toekomst een AirTag vinden, dan kun je er niets mee. Je kunt hem niet ontkoppelen en je kunt er ook geen info uit lezen. Zelfs binnen het Vind mijn-netwerk van Apple kunnen andere mensen niet zien van wie de tracker is en waar die precies voor gebruikt wordt of werd. Allemaal in het kader van privacy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fast Company

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple AirTag: verloren trackers blijven voor altijd vergrendeld (tot…)
Sluiten