Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Hardware 21 april 2021 0reacties

Apple staat vunzige AirTag-graveringen met tekst en Emoji niet toe

Je kunt een Airtag voorzien van een persoonlijke boodschap middels een gravure, maar Apple beperkt wel wat je erop kan laten zetten. Wil je bijvoorbeeld een mogelijk beledigende emojicombinatie op je eigen tracker willen hebben, dan voorkomt het systeem van het bedrijf dat tijdens het bestelproces.

Net zoals bij andere Apple-producten is het ook bij de onlangs gepresenteerde Airtag mogelijk een persoonlijke boodschap toe te voegen door middel van een gravure. Zo kun je je eigen nfc-tracker gemakkelijk en snel herkennen wanneer er meerdere trackers op een hoop zouden liggen.

Apple zoekt officieel de concurrentie met Tile en introduceert de AirTag

Airtag personaliseren

Dit is natuurlijk een prima optie voor zo’n persoonlijke accessoire als een tracker. De AirTag kun je namelijk toevoegen aan allerlei andere objecten, zoals een sleutelbos of portemonnee. Je kunt er bovendien ook grappig bedoelde boodschappen op laten graveren en anders kies je voor iets heel persoonlijks.

Apple Air Tag Spring Loaded
De AirTag. (Afbeelding: Apple)

De Airtag is in elk geval groot genoeg voor in totaal drie emoji op de voorkant. En anders kun je tot vier letters op de accessoire laten plaatsen. The Verge wijst ons er echter op dat Apple hier wel beperkingen aan stelt. Zo kun je geen content op de tracker plaatsen die mogelijk beledigend of ongepast kan zijn.

Alternatief op…

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de combinatie van een paard en een drol te gebruiken. In het Engels krijg je dan de uitdrukking horse shit, die gebruikt wordt als alternatief op het woord bullshit. Het is een manier om uit te drukken dat je iets totaal onzinnig vindt, bijvoorbeeld.

Je kunt echter wel een combinatie met een ander dier maken. Daarnaast worden er ook woorden van vier letters geblokkeerd die engszins denigrerend opgevat kunnen worden of gewoonweg bedoeld zijn. Zo wil Apple voorkomen dat mensen op wat voor manier dan ook misbruik van de Airtags kunnen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple staat vunzige AirTag-graveringen met tekst en Emoji niet toe
Sluiten