Night
Night OMT Guides 4 april 2021

AirPods kwijt? Dit kan je misschien helpen…

Je AirPods kwijt? Het overkomt ons allemaal wel eens. Gelukkig zijn er een aantal methoden om je draadloze koptelefoontjes in veel gevallen snel weer terug te vinden.

Iedereen die een paar AirPods bezit, weet hoe makkelijk het is om ze kwijt te raken. Je kunt ze niet alleen in de trein laten liggen of verliezen, ook kunnen ze verdwijnen tussen de kussens van de bank, of door je huisdier als speelgoed worden aangezien. Zelfs ze gewoon ergens neerleggen en niet meer weten waar, is al genoeg voor sommigen onder ons om in paniek te raken.

Zoek mijn app

Gelukkig heeft Apple de Zoek mijn app en kun je ze – meestal – gemakkelijk terugvinden. De app staat standaard op elke iPhone of iPad en kan ook gebruikt worden op de Mac. Meestal wordt de app geassocieerd met bijvoorbeeld het terugvinden van een gestolen laptop of misplaatste iPhone. Maar Zoek mijn kan je ook bij verloren AirPods prima van dienst zijn.

Vind mijn
Met Zoek mijn kost het je slechts een paar tikjes om je AirPods terug te vinden.

Zoek mijn activeren
Natuurlijk is het van belang om er allereerst voor te zorgen dat jouw AirPods in de Vind mijn app zijn toegevoegd. Zonder die eerste stap kan zelfs deze app ze niet voor je terugvinden. Hiervoor moet je de app eerst activeren. Hoe je dat moet doen op een iPhone, iPad of Mac, omschrijft Apple met een duidelijk stappenplan op zijn website.

Heb je dit al gedaan? Prima!

Wanneer je Zoek mijn hebt geactiveerd, worden AirPods, die met je iPhone zijn gepaird, automatisch toegevoegd aan de app.

Je AirPods terugvinden

Nadat je erachter bent gekomen dat je je AirPods nergens meer kunt vinden, haal je allereerst even heel diep adem. Vervolgens pak je je iPhone of kruip je achter je Mac om ze snel weer terug te vinden.

Op je iPhone

  1. Open de Zoek mijn app.
  2. Selecteer het tabblad Apparaten.
  3. Kies je AirPods. Onder elk apparaat zie je de locatie of de tekst Geen locatie gevonden.

Op je Mac

  1. Ga naar iCloud.com/find.
  2. Log in met je Apple ID.
  3. Klik op Alle apparaten en klik dan op je AirPods. Onder elk apparaat zie je wanneer de locatie die het laatst is gevonden of de tekst Offline.

Als je AirPods ergens binnen het Bluetooth-bereik van je iPhone liggen, zie je de huidige locatie op een kaart. Ook heb je de mogelijkheid om een ​​geluid op één of beide oordopjes te spelen. Tik op Geluid Afspelen en luister of je een tjirperend geluid hoort.

Het geluid zal twee minuten te horen zijn en steeds wat harder worden. Kun je het geluid horen, maar heb je je AirPods nog niet teruggevonden, tik dan nogmaals op Afspelen.

Belangrijk: Als een AirPod zich in de oplaad-case bevindt, speelt deze geen geluid af.

Als je slechts één AirPod kwijt bent, doe je degene die je wél hebt, in de oplaad-case. Je kunt dan kiezen op welke AirPod het geluid moet worden afgespeeld, door in de Zoek mijn app op de L- of R-knop te tikken. Als je de ontbrekende AirPods hebt gevonden, tik je op Stoppen.

Als Zoek mijn je AirPods niet kan vinden

Het vinden van een verloren AirPod is gemakkelijk zolang deze maar dicht genoeg bij je iPhone is. In een situatie waarin de AirPods niet binnen bereik zijn van je telefoon om het ​​geluid te activeren, zie je nog steeds de laatste locatie zien dat je iPhone een verbinding met je AirPods had. Je kunt een routebeschrijving naar hun laatst bekende locatie krijgen, waar je iPhone ze hopelijk kan vinden om alsnog het geluid af te spelen.

Als je je AirPods verloor, terwijl ze in oplaad-case zaten of als de batterij leeg is, daalt je kans om ze aanzienlijk uit te vinden. Je zult waarschijnlijk wel hun laatste locatie op de kaart zien, maar je hebt niet de mogelijkheid om het ​​geluid af te spelen. Er is echter nog steeds een kans dat een andere Apple gebruiker ze vindt en ze uit de case haalt of oplaadt, In dat geval kan de Zoek mijn app je laten weten dat ze zijn gevonden. Een kleine kans, maar alles is beter dan niets.

En anders is het een diep zucht slaken, op naar de Apple Store en een nieuw paar kopen. We kunnen het helaas niet mooier voor je maken dan het is.

Oh ja, voor degenen met een AirPods Max gaat alles net een beetje anders. Als de AirPods Max in hun case zitten, kan je iPhone ze tot 18 uur vinden. Buiten de smart-case heb je 72 uur om verbinding met ze te maken en het geluid te activeren. Maar ik ga er vanuit dat je met een koptelefoon van dik 600 euro wel iets zuiniger omgaat.

En jij? Ben jij je AirPods wel eens kwijt geraakt? Heb je ze ook weer teruggevonden? Laat het eens weten in de reacties hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods kwijt? Dit kan je misschien helpen…
Sluiten