Night
Night Nieuws 26 april 2021 0reacties

AirPods na wild avontuur in hondenmaag weer zo goed als nieuw

Rachel Hick uit Hull kreeg de schrik van haar leven toen ze haar AirPods, compleet met case, in de bek van haar Golden Retriever Jimmy zag verdwijnen. De hond had helaas wel een operatie nodig om de draadloze koptelefoons weer uit zijn lichaam te krijgen. Wonder boven wonder werkten de AirPods nog steeds.

Dat AirPods wel tegen een spatje water en een druppel zweet kunnen, dat wisten we al. Maar dat de draadloze koptelefoontjes van Apple ook bestand zijn tegen een hondenmaag, dat is nieuw. Daar kwam de 22-jarige Rachel Hick uit Hull op een vervelende manier achter.

Bizar: iPhone 11 Pro wordt na een maand uit bevroren meer gevist (en doet het)

Was dat lekkers niet voor mij?

Hick herinnerde zich het voorval nog goed. “Het was paaszondag en Jimmy heeft zijn eigen Instagram-account, waarvoor ik foto’s van hem aan het nemen was terwijl hij zijn eerste hondenpaasei kreeg. Hij was opgewonden; hij rende rond en sprong tegen me op. Toen hij sprong, sloeg hij daarbij mijn AirPods uit m’n zak en die vielen op de grond. Voordat ik er erg in had dat ze op de grond waren gevallen, had Jimmy de AirPods al opgegeten. Hij keek me meteen aan en keek me aan alsof hij wilde zeggen ‘Was dat lekkers niet voor mij?

Enorm geschrokken door het voorval, is Hicks direct met haar hond naar de dierenarts gegaan. Daar werd een röntgenfoto van Jimmy gemaakt. Daarop was duidelijk te zien dat de Oplaad-case, met de AirPods er nog in, onderweg waren naar de maag van de hond.

Op de röntgenfoto zijn de AirPods goed te zien.
Op de röntgenfoto zijn de AirPods goed te zien. (Afbeelding: Manchester Evening News)

AirPods door batterij levensgevaarlijk voor honden

“Er was een risico dat de AirPods een obstructie zouden veroorzaken”, vertelt Hick. “Omdat het een oplaad-case was, maakte de dierenarts zich ook grote zorgen over het mogelijk lekken van zuur of chemicaliën uit de batterij. In overleg met z’n baasje werd besloten om Jimmy direct te opereren.

“Jimmy is een prachtige hond en hij heeft geluk dat zijn baasje zo snel gehandeld heeft. Accuzuur is zeer gevaarlijk voor honden, net als grote vreemde voorwerpen. Vooral als ze in de darmen terechtkomen.”, aldus de dierenarts.

iPhone 6s valt uit propellervliegtuig, overleeft de val en neemt alles op

Tot grote verbazing van zowel Hick als de dierenarts kwam de oplaad-case, compleet met AirPods, bij de operatie geheel ongeschonden weer tevoorschijn. Er was geen krasje of tand afdruk op te zien. Zelfs het oplaadlampje van de AirPods case brandde nog.

Jimmy moest de nacht na de operatie nog wel een nachtje in de dierenkliniek blijven om bij te komen van zijn AirPods avontuur. Hij is inmiddels wel weer thuis, met een lampenkap om zijn kop om te voorkomen dat hij aan zijn hechtingen likt. “Hij heeft een beetje medelijden met zichzelf”, vertelde Hick, “want we mogen hem nu niet trainen. Jimmy is nog jong en zit boordevol energie die nu nergens heen kan.”

Rachel Hick met haar nu weer helemaal gezonde Golden Retriever Jimmy
Rachel Hick met haar nu weer helemaal gezonde Golden Retriever Jimmy Afbeelding: Manchester Evening News

Hick kan overigens nog steeds niet geloven dat haar AirPods het hele avontuur ongeschonden hebben overleefd. Na een grondige schoonmaakbeurt werken de AirPods en case weer als vanouds. Toch wil ze nog een waarschuwing toevoegen aan het verhaal voor andere hondenbezitters. Let goed op dat je hond je AirPods niet voor lekker hapje aanziet!

AirPods kwijt? Dit kan je misschien helpen…

Hebben jouw AirPods ook een bizar avontuur overleefd? Laat het ons weten in de reacties. We zijn erg benieuwd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
AirPods na wild avontuur in hondenmaag weer zo goed als nieuw
Sluiten