Mark Hofman
Mark Hofman OMT Lists 24 april 2021 2reacties
Leestijd: 4 minuten

5 AirTag functionaliteiten die deze tracker de moeite waard maken

Eerder deze week kondigde Apple dan eindelijk de AirTag aan. Na jaren van geruchten en gelekte beelden kunnen we vanaf volgende week eindelijk aan de slag met de handige trackers. Maar waarom zou je ze aanschaffen?

De AirTag is voorzien van een hoop functionaliteiten, maar er zijn er vijf die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit steken. Die vijf zetten we in dit artikel voor je op een rij!

Apple duidelijk over de AirTag: ‘niet gebruiken voor dieren en kinderen’

Apple AirTag: 5 handige functionaliteiten

Voor de prijs van €35 haal je de Apple AirTag in huis en is nu al te bestellen. Vanaf aanstaande vrijdag wordt de handige tracker, waarmee je al je spullen terug kunt vinden, ook geleverd. Heb je niet genoeg aan een enkele AirTag, dan is het goed om te weten dat je voor €119 een setje van vier trackers in huis haalt.

Of je ze ook daadwerkelijk moet kopen kunnen we je na de review pas vertellen natuurlijk, maar wat ons betreft zijn dit op papier al vijf uiterst interessante functionaliteiten!

#1 Uiterst nauwkeurige tracking

Doordat de toestellen uit de iPhone 11 en iPhone 12 serie beide voorzien zijn van Apple’s U1-chip, is het mogelijk om items nauwkeurig te volgen. Gezien de AirTag van diezelfde chip gebruikmaakt krijg je niet een globale schatting van waar het product eventueel zou kunnen zijn.

Dankzij de integratie van de Vind mij-app op je iPhone is het bijvoorbeeld mogelijk om aanwijzingen te krijgen van waar je moet zoeken. Je zit een bolletje in beeld staan met een grote pijl in het midden. Het bolletje staat symbool voor de tracker en de grote pijl geeft aan welke kant je op moet gaan. Wanneer je vervolgens dicht genoeg bij de tracker bent geeft je telefoon een melding en is datgeen wat je verloren bent in handbereik.

#2 AirTag in Lost Mode

Wanneer je een AirTag verloren bent is het niet mogelijk om zijn locatie te zien. Wel is het mogelijk om de tracker in de zogeheten Lost Mode te zetten. Wanneer die stand is ingeschakeld veranderen er een aantal dingen.

Ten eerste wordt je AirTag vergrendeld. Dit zorgt ervoor dat andere mensen er niet met jouw tracker vandoor gaan. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de gadget te scannen is met een NFC-tracker, waardoor je gegevens in beeld komen te staan. Zo kunnen niet alleen mensen met een iOS-apparaat, maar ook mensen met een Android-apparaat de tracker altijd bij de rechtmatige eigenaar brengen.

Verloren AirTag niet alleen terug te vinden door mensen met iPhone

Mocht je naar buiten gaan en toch in de buurt komen van de AirTag, dan zal je iPhone je een melding geven. Vervolgens krijg je ook de locatie van het apparaat te zien.

#3 Focus op privacy

Apple staat inmiddels bekend om zijn focus op privacy. Iets dat je ook zeker terug zal zien in de nieuwe AirTag. De tracker werkt samen met de Vind mij-app waarmee het mogelijk is om je spullen zo nauwkeurig mogelijk terug te vinden. Dat zou zomaar eens flink wat gegevens op kunnen leveren, maar Apple heeft daar iets op bedacht.

De AirTag slaat de gegevens omtrent zijn locatie namelijk niet op. Wat dat betreft blijft er dus niets achter op het apparaat waarmee jij je spullen probeert terug te vinden. De AirTag volgt alleen het signaal van het dichtstbijzijnde Apple-apparaat en dat is het dan. De gegevens die daarmee gepaard gaan worden overigens wel opgeslagen, maar deze zijn alleen voor jezelf. Ze zijn dus volledig versleuteld en veilig.

Apple AirTag
De tracker in de portemonnee (Afbeelding: Apple)

#4 AirTag batterij makkelijk te vervangen

Weinig mensen zullen eraan gedacht hebben, maar de AirTag werkt op een batterij. Volgens Apple is deze krachtig genoeg om de tracker een jaar lang te kunnen gebruiken. Daarna moet je de standaard CR2032 batterij zelf vervangen door een nieuwe. Het enige wat je daar voor hoeft te doen is de achterkant van de AirTag loshalen en de batterij verwisselen.

#5 Makkelijk in te stellen

Het instellen van je AirTag is ontzettend makkelijk en zo gepiept. Apple zelf noemt het proces zelfs “magisch”. Nu zijn we zelf niet zo van die termen, maar het lijkt wel verdomd makkelijk te zijn. Net als je AirPods zal de AirTag in het scherm van je iPhone opduiken als deze gedetecteerd wordt. Vervolgens is het een kwestie van de verbinding maken, de tracker een naam geven en je bent klaar om te gaan!

Alles over de AirTag

Afgelopen week werd de AirTag dus aangekondigd en vertelde Apple alles wat je als consument zou willen weten. We weten bijvoorbeeld wat de tracker allemaal kan doen, hoe de Lost Mode werkt en hoeveel geld het kost.

Apple zoekt officieel de concurrentie met Tile en introduceert de AirTag

We hebben alle informatie voor je in het aankondigingsartikel gezet. Benieuwd naar dat verhaal? Check dan de link hierboven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

Pjerke
Pjerke

#2 AirTag in Lost Mode

Wanneer je een AirTag verloren bent is het niet mogelijk om zijn locatie te zien. Wel is het mogelijk om de tracker in de zogeheten Lost Mode te zetten.

Wat is het nut van een tracker als deze zijn locatie niet aangeeft als je hem verliest?

Goderikus
Goderikus

Wellicht als je er een hele trits hebt en alleen een paar zijn in de eeuwige slagvelden verdwenen
En welicht voor👨‍⚕️zelf als hij alle verdwenen projecten (AirPower, HomePod, Glasses, Car) in zijn produkt-pijplijn probeert te lokaliseren en het dan uiteindelijk maar opgeeft

Reageer op artikel:
5 AirTag functionaliteiten die deze tracker de moeite waard maken
Sluiten