Night
Night Diensten 9 april 2021

Jessie Henderson maakt overstap van HBO Max naar Apple TV+

Apple TV+ heeft hier op OneMoreThing bij zijn lezers niet bepaald de allerbeste reputatie als het op aanbod aankomt. Daar staan ze zeer zeker niet alleen in en Apple heeft dat ook ingezien. Vandaar dat het bedrijf naar verluidt een kopstuk uit de industrie heeft aangenomen om de streaming videodienst naar een hoger plan te tillen.

Het laatste nieuws hierover is dat Apple de voormalige WarnerMedia-directeur Jessie Henderson heeft aangenomen in een poging om het aanbod van eigen filmproducties flink uit te breiden.

Volgens een bericht van The Information zal Henderson deel uit gaan maken van het entertainment team en daar gaan samenwerken met Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. Ze komt dan oner superviesie te staan van Matt Dentler, de chef van de  eigen filmproducties van het bedrijf.

Henderson was voor haar overstap naar Apple TV+ de Executive VP van speelfilms voor HBO Max. Ze kwam in 2019 bij WarnerMedia vanuit het Pau Feig-productiebedrijf Feigco, dat zij mede-oprichtte.

Met haar komst bij Apple voegt Henderson zich bij een groeiend aantal meer of minder bekende namen uit de filmindustrie. In maart nam het bedrijf, in zijn poging om Apple TV+ een boost te geven, Zennen Clifton, directeur van 3BD Networks, aan als creatieve directeur. Eerder in april onthulde Apple al dat het twee leidinggevenden van Spotify en Lifetime had ingelijfd om de supervisie over niet-gescripte content op zich te nemen.

Jessie Henderson
Jessie Henderson is de laatste uitbreiding van het Apple TV+ team.

Apple TV + heeft tot nu toe nog niet echt een grote impuls gegeven aan speelfilms, hoewel het wel al enkele bekroonde originals heeft uitgebracht, waaronder “Wolfwalkers” en “Greyhound”. Het heeft ook al een aantal first-look-deals gesloten die gericht zijn op de productie van speelfilms, waaronder een partnerschap met Imagine Entertainment.

Enkele van de op stapel staande  films met scripts die Apple in de maak heeft, zijn “Killers of the Flower Moon”, “Swan Song” en “CODA.”

Reageer op artikel:
Jessie Henderson maakt overstap van HBO Max naar Apple TV+
Sluiten