Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 3 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoek Mijn in iOS 14.5 voorzien van Items-tabje voor koptelefoons en meer

De derde betaversie van iOS 14.5, het aankomende besturingssysteem voor je iPhone, is beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen op deze manier de nieuwe software alvast testen en wij kunnen kijken wat Apple allemaal van plan is. Zo ook op het gebied van de Zoek Mijn-app.

De applicatie van Apple wordt in de aankomende update namelijk voorzien van de categorie Items. Op die manier is het dus niet alleen mogelijk om je iDevices en contacten op te sporen, maar dus ook andere eigendommen.

Zoek Mijn voorzien van items

Al je Apple-producten waren eerder al te vinden in de Zoek Mijn-app, maar daar komt met iOS 14.5 nog iets bij. In de nieuwe versie van het besturingssysteem wordt het ook mogelijk om de app te gebruiken voor producten van derden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koptelefoons van Beats of één van vele de producten van Belkin. Daarnaast is het ook mogelijk om andere eigendommen, zoals je fiets of sleutelbos, op te sporen via de app.

Het is een uiterst handige manier om al je spullen in de gaten te houden, al heb je voor “domme” producten dan wel iets nodig om ze te kunnen vinden. Je voelt misschien al een klein beetje waar dit verhaal naartoe gaat, maar dankzij de nieuwe items-tab in de Zoek Mijn-app komen de Apple AirTags weer bovenwater. De nieuwe functionaliteit, en de duidelijke focus op alledaagse (offline) producten, is de zoveelste aanwijzing naar de slimme trackers van Apple.

Zoek Mijn iOS 14.5
Het nieuwe tabblad

Apple AirTags

De AirTags staan, als we alle berichten mogen geloven, al ongelofelijk lang op de planning bij Apple. De verwachting was dan ook dat het bedrijf de Ultra Wideband trackers, die het op moeten nemen tegen de producten van Tile, vorig jaar het daglicht zouden zien. Niets was minder waar en daarom worden de verwachtingen bijgesteld. Of de AirTags in 2021 verschijnen zullen we naar verloop van tijd wel zien, maar het nieuwe tabblad is wat dat betreft wel een opvallende toevoeging. Niet alleen, omdat Apple vorig jaar ook de ondersteuning voor Tile heeft aangekondigd.

Zoals gezegd moeten de Apple AirTags de concurrentie aangaan met Tile, die al jaren actief zijn in de markt. De geruchten gaan al lang rond dat Apple met een soortgelijk product gaat komen, maar wacht in dat geval wel erg lang met de uitrol ervan. Zelfs zolang dat concurrent Samsung begin januari Apple opeens voor was met zijn eigen SmartTags.

Wat denken jullie, gaan we de AirTags dit jaar zien of is de nieuwe toevoegingen in de Zoek Mijn-app puur toeval? Laat het weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.