WhatsApp test twee nieuwe functies voor iOS

Door: Jeroen Kraak - 1 reactie
WhatsApp Dark Mode iPhone 16x9
(Afbeelding: WhatsApp en Pexels, montage: OMT)

WhatsApp test regelmatig nieuwe functies in haar beta-versie van de App. Nu is het bezig met het verbeteren van spraakberichten en WhatsApp Web.

Ondanks verschillende problemen rondom privacy, gebruiken de meeste mensen nog steeds WhatsApp. De dienst is makkelijk en juist doordat de meeste mensen het blijven gebruiken is het ook moeilijk om er zelf afscheid van te nemen. De dienst hoopt die gebruikers binnenboord te houden en komt daarom ook elke keer met nieuwe functies.

Een nieuwe functie voor spraakberichten

Voordat WhatsApp die functies toevoegt, test de dienst ze eerst in haar beta-programma. Daarna kan overigens ook besloten om een nieuwigheid helemaal niet toe te voegen. In testversie 2.21.60.11 op iOS zien we een interessante nieuwe functie voor het eerst. Het gaat hierbij om een update voor spraakberichten.

Spraakberichten zijn een populaire manier om te communiceren via WhatsApp. Je spreekt een bericht in waarna de andere deze kan afspelen. Tot nu toe kan dat maar op één snelheid, maar in de toekomst is het wellicht mogelijk om deze berichten versneld af te spelen.

Als we WABetaInfo moeten geloven worden dit drie verschillende snelheden. Natuurlijk hoort daarbij de normale, maar daarnaast wordt het ook mogelijk om 1.5 en 2 keer zo snel een bericht af te spelen. Handig als iemand langzaam praat of veel uh zegt. Overigens is deze functie nou ook niet weer heel nieuw, aangezien concurrent Telegram dit al wat langer aanbiedt.

WhatsApp Web

Naast verschillende snelheden van spraakberichten test WhatsApp in de nieuwe update ook WhatsApp Web Beta. Deze functie was eerder al beschikbaar voor Android, maar nu test de dienst het ook voor iOS. Bij de nieuwe beta-versie is het niet meer nodig om je telefoon te verbinden met je computer om gebruik te maken van de webdienst.

WhatsApp verdwijnt van de iPhone 4S

Vorige week was er al ander nieuws te melden over WhatsApp. De dienst gaat de iPhone 4S niet meer ondersteunen, aangezien nu minstens iOS 10 nodig is. Mocht je dus nog steeds gebruikmaken van het inmiddels 9 jaar oude toestel dan is het nu wellicht een moment om over te stappen naar een iets recenter exemplaar.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    LauLaman

    Ik vraag me af hoe dit beveiligingstechnisch werkt. Normaal worden berichten op je telefoon ontsleutelt, en wordt het versleutelde bericht van de server verwijderd.

    Als je geen verbinding met je telefoon nodig hebt betekend dus dat óf de berichten op de server niet langer versleuteld zijn óf dat deze in de browser ontsleutelt worden bij dat laatste vraag ik me dan ook af hoe de sleutels worden uitgewisseld naar de browser.