Night
Night Nieuws 13 maart 2021

Weekend Poll: Wat doe jij om je Mac veilig te houden?

De Weekend Poll van deze week gaat over de beveiliging van je Mac. Wat doe jij om je Mac veilig te houden in onze huidige online maatschappij?

‘Vroehâh’, toen de Mac nog een niche product was, concentreerden de makers van virussen en malware zich vooral op Windows PC’s. De dekkingsgraad van deze IBM PC’s en clones was vele malen hoger als die van Apple, waardoor de kans op ‘succes’ voor hackers en andere kwaadwillenden ook veel groter was. Een goede reden om te adverteren, dat een Mac de veiligste keus was.

Door de populariteit van Apple is dit allang verleden tijd en zijn Macs ook steeds vaker het doelwit van de makers van virussen, ransomeware, malware en andere kwaadaardige software.

Toch is dit niet noodzakelijkerwijs een reden om hiervan wakker te liggen. Door de onderliggende UNIX basis van macOS is een Mac nog altijd beter beschermd tegen kwaadaardige software dan een Windows PC. Beter, maar niet totaal veilig. “Het koppie er gewoon bijhouden”, roepen velen. Maar is dat voldoende?

Met die afweging in het achterhoofd, beveiligen steeds meer mensen hun Mac met software om mogelijke aanvallen van buitenaf het hoofd te bieden. De vraag van deze week is dan ook: Wat doe jij om je Mac veilig te houden? Geef ons hierop antwoord in de Weekend Poll van deze week.

➔ Meerdere antwoorden zijn mogelijk en je kan je antwoord zoals gebruikelijk altijd even toelichten in de Reacties onderaan.

[crowdsignal poll=10771469]

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker of VPN aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!
De Poll sluit om maandag, 7.00 uur.
Privacy: Deze CrowdSignal poll maakt gebruik van een cookie om ervoor te zorgen dat je maar 1x kan stemmen.)

 

Een fijn weekend gewenst namens het gehele OMT team!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weekend Poll: Wat doe jij om je Mac veilig te houden?
Sluiten