Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 10 maart 2021
Leestijd: 1 minuut

Vraag naar iPhone 12 mini veel lager dan verwacht, productie teruggeschaald

Apple snijdt nog meer in de productie van de iPhone 12 mini. De vraag naar de kleinere variant van het vlaggenschip valt tegen.

Apple verlaagt de productie van de iPhone 12 mini met 20 procent vergeleken met december, meldt Nikkei Asia. In eerdere berichtgeving werd al gesproken dat de telefoon minder in trek is dan verwacht.

Minder exemplaren van de iPhone 12 mini

Nikkei meldt dat Apple in totaal onderdelen voor 96 miljoen telefoons had gereserveerd voor de eerste helft van 2021. Dat cijfer is voor de gehele iPhone 12 lijn, de 11 en de iPhone SE. Het bedrijf richt zich echter nu op de productie van 75 miljoen exemplaren. Daarmee is het nog steeds hoger dan de productie van vorig jaar, maar wel minder dan dat het bedrijf had verwacht.

Volgens het medium komen de tegenvallende cijfers vooral door de mindere verkoop van de iPhone 12 mini. Het valt zelfs zo erg tegen dat Apple verschillende leveranciers heeft gevraagd om tijdelijk te stoppen met de productie van onderdelen van het kleinste model. Onderdelen van de mini worden nu gebruikt voor de andere modellen, volgens bronnen aan het medium. Zo leek er eerder juist een te kort te zijn van varianten van de iPhone 12 Pro, aangezien die soms wat lastiger leverbaar was.

Geen tegenvallende resultaten

Dat de vraag minder is dan verwacht betekent overigens niet dat de iPhone 12-line up het in zijn totaliteit slecht doet. De drie duurdere modellen zorgen er namelijk voor dat Apple in het laatste kwartaal van 2020 een recordomzet behaalde van 111,4 miljard dollar.

Toch betekend de tegenvallende vraag waarschijnlijk niet het einde van de kleine telefoon. Volgens de geruchten staat er nog steeds een mini-variant op de planning van de iPhone 13. Waarschijnlijk zal het aantal dat gemaakt zal worden, wel minder zijn gezien de vraag dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vraag naar iPhone 12 mini veel lager dan verwacht, productie teruggeschaald
Sluiten