Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 15 maart 2021

Volgens Kuo hoef je voorlopig nog niet op de Apple AirPods 3 te rekenen

Als het gaat om draadloze oordopjes, dan zijn de Apple AirPods nog altijd de beste keuze. Momenteel heb je daarbij de keuze tussen de Pro-versie en de AirPods 2. Er wordt naar verluid ook gewerkt aan de Apple AirPods 3, maar daar hoef je nog geen rekening mee te houden.

Dat is althans hetgeen dat de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt, wat is opgepakt door 9to5Mac. Volgens hem zouden we voorlopig nog niet hoeven te rekenen op de Apple AirPods 3.

Apple AirPods 3 laten op zich wachten

Want ondanks de verschillende lekken rondom de Apple AirPods 3 zouden er nog geen plannen zijn om ze vroeg op de markt te brengen. Kuo stelt dat pas in het derde kwartaal van dit jaar het product in de massa productie zou worden genomen, waardoor ze waarschijnlijk pas in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen. En daarmee lijkt de kans klein dat de nieuwe oordopjes hun opwachting gaan maken op het verwachte Apple-evenement. Volgens de geruchten zou er op 23 maart een evenement worden gehouden. Apple zelf heeft daar nog niks over naar buiten gebracht.

AirPods 3
Mogelijke AirPods 3

Maar als dat evenement op 23 maart doorgaat, dan hoef je daar dus geen rekening te houden met de Apple AirPods 3. Die zullen op zijn vroegst pas deze zomer worden onthuld. Verder stelt Kuo dat Apple dit jaar waarschijnlijk minder producten in de AirPods-lijn gaat verkopen. Dit omdat er op dit moment gewoon heel erg veel concurentie op de markt is. Hoewel de AirPods over het algemeen de beste keuze zijn, kun je vaak voor heel wat minder geld een alternatief halen die alsnog behoorlijk goed is. Het afgelopen jaar zouden er 90 miljoen AirPods zijn verscheent. Voor 2021 verwacht Kuo dat dat aantal terugloopt naar de 70 miljoen.

AirPods 2 blijven op de markt

Wanneer Apple de Apple AirPods 3 op de markt brengt, zal dat volgens Kuo niet het einde betekenen van de AirPods 2. Die zouden dan in prijs worden verlaagd en als budgetkeuze in de markt worden gezet.

AirPods Pro en AirPods 2 dichter bij elkaar: eind dit jaar evenveel units verscheept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volgens Kuo hoef je voorlopig nog niet op de Apple AirPods 3 te rekenen
Sluiten