Night
Night Apple Inc. 16 maart 2021

Tiener moet de cel in voor het hacken van het Twitter account van Apple

Een tiener uit Florida die vorig jaar de controle over bekende Twitter-accounts overnam, heeft schuld bekend en heeft nu een gevangenisstraf van drie jaar in het vooruitzicht. Dat berichtte de Tampa Bay Times. De 18-jarige hackte meerdere accounts: naast die van Apple ook de accounts van Bill Gates, Elon Musk en Joe Biden.

Volgens het papierwerk, dat maandag is ingediend bij de rechtbank van Hillsborough, heeft hacker Graham Ivan Clark ermee ingestemd drie jaar gevangenisstraf uit te zitten, gevolgd door  een proeftijd van drie jaar. Door de overeenkomst kan de 18-jarige Clark worden veroordeeld als een “jeugd-deliquent” in plaats van als volwassene. Misschien komt hij daardoor ook in aanmerking om een ​​deel van zijn straf in een bootcamp ‘militaire stijl’ uit te zitten.

Bitcoin

De hacker postte vorig jaar in verschillende Twitter-accounts steeds hetzelfde bericht:

We geven iets terug aan onze gemeenschap. Wij ondersteunen Bitcoin en we vinden dat jij dat ook zou moeten doen!

Alle Bitcoin die naar ons onderstaande adres wordt verzonden, wordt verdubbeld naar je teruggestuurd! Dit geldt alleen voor de komende 30 minuten.

De bitcoint hack van het Apple Twitter account (klik/tap voor groter).

Direct na bekendwording blokkeerde Twitter alle geverifieerde accounts, totdat ze de inbraak konden oplossen.

De hack leverde Clark ten minste 100.000 dollar aan Bitcoin. Hij werd slechts dagen later in zijn huis in Hillsborough County gearresteerd. Volgens de Tampa Bay Times ontdekte het Florida Department of Law Enforcement dat Clark toegang had tot de systemen van Twitter, door een medewerker ervan te overtuigen dat hij op de IT-afdeling van het bedrijf werkte. Vervolgens kreeg hij toegang tot het klantenservice-portaal van het bedrijf.

Clark werd aangeklaagd in de staatsrechtbank omdat de staatswet een minderjarige als volwassene mag berechten in een financiële fraudezaak. Hij was ten tijde van zijn hacks, in juli 2020, pas 17 jaar oud. Twee anderen, afkomstig uit Engeland, die ook deelnamen aan de hack, zijn ook in staat van beschuldiging gesteld.

Reageer op artikel:
Tiener moet de cel in voor het hacken van het Twitter account van Apple
Sluiten