Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 22 maart 2021

Ted Lasso valt weer in de prijzen: dit keer de Writers Guild Awards

Aan de succestocht van Ted Lasso lijkt geen einde te komen. Dit keer mag de serie van Apple TV+ twee Writers Guild of America Awards mee naar huis nemen.

Ted Lasso wist het publiek afgelopen zomer flink te verrassen. De komedieserie van Jason Sudeikis kreeg dan ook goede reviews en bouwde meteen een grote fanbase op. De serie scoort bij het publiek een 8,7 op IMDb. Die populariteit viel ook Apple op, want het bedrijf besloot om meteen twee extra seizoenen van Ted Lasso te bestellen.

Een prijzenregen voor Ted Lasso

De serie doet het niet alleen goed bij de fans, ook de critici zijn zeer content met de serie. Het wist eerder onder andere al een Golden Globe, twee Screen Actors Guild Awards en drie Broadcast Film Critics Association Awards te winnen. Nu valt Ted Lasso ook in de prijzen bij de Writers Guild of America Awards.

Tijdens de Wirtiers Guild of America Awards won Ted Lasso twee prijzen. De serie kreeg de prijs voor beste nieuwe serie en beste komedieserie. Het totaal aantal awards voor Ted Lasso staat daarmee op 10. Het is daarmee nu de meest succesvolle serie op Apple TV+ en gaat daarmee The Morning Show voorbij.

Ted Lasso gaat over de gelijknamige American Footballcoach. Hij wordt naar Engeland gehaald om daar een normaal voetbalteam te trainen dat kampt met degradatiezorgen. Door zijn unieke aanpak weet hij niet alleen het hart van de spelers te veroveren maar ook dat van de fans. Vooral zijn positivisme zorgt voor een unieke komedie die het ultieme feel good-gevoel geeft.

Wachten op seizoen twee

Wanneer we het tweede seizoen van de serie kunnen verwachten is nog onbekend. Wel zijn er al verschillende details over bekend. Zo krijgt seizoen twee meer afleveringen en zien we met Sarah Niles een nieuw gezicht in de cast verschijnen.

Reageer op artikel:
Ted Lasso valt weer in de prijzen: dit keer de Writers Guild Awards
Sluiten