Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 1 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Ted Lasso’s Jason Sudeikis wint eerste Golden Globe voor Apple TV+

Jason Sudeikis heeft een Golden Globe gewonnen voor zijn rol als Ted Lasso in de gelijknamige serie. Het is een succes voor Apple TV+.

Ted Lasso is een van de beste series dit jaar. Het gaat over de gelijknamige american footballcoach die naar Engeland gaat om daar een normaal voetbalteam te trainen. Dat zorgt natuurlijk voor een hoop misverstanden en verschillen in culturen. Hetgeen wat het meest opvalt is echter de positieve houding van Ted Lasso. Zelfs in de meest moeilijke situaties blijft de trainer optimistisch.

Jason Sudeikis wint Golden Globe

Het is natuurlijk goed geschreven, maar Jason Sudeikis geeft Ted Lasso zijn gezicht. Hij weet de coach fantastisch en empathisch neer te zetten. Zo goed dat zelfs een niet-voetballiefhebber kan genieten van de serie. Bovendien is Sudeikis ook nog eens medeverantwoordelijk voor het script en het verhaal, waardoor de erkenning via een Golden Globe hem toekomt.

Sudeikis krijgt de prijs voor ‘Best Performance by an Actor in a Television Series’ in de categorie Musical en Comedy. Hij wist daarbij Don Cheadle, Nicholas Hoult, Eugene Levy en Ramy Youssef te verslaan.

De Golden Globe is een mooie mijlpaal voor Apple TV+. Het was drie keer eerder genomineerd, maar won geen exemplaar. De prijs voor Sudeikis is de eerste Golden Globe voor een Apple TV+ original. De prijzen in verschillende categorieën op het gebied van zowel film als televisie wordt ieder jaar uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association.

Apple TV+ werkt aan Ted Lasso

Apple TV+ werkt nu hard aan het tweede seizoen van de serie. Het is nog onbekend wanneer deze op de streamingservice verschijnt. Apple gelooft heilig in het project, want het heeft ook al een derde seizoen van Ted Lasso besteld. Het tweede seizoen van de serie heeft meer afleveringen dan het eerste. In totaal zijn dat er twaalf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ted Lasso’s Jason Sudeikis wint eerste Golden Globe voor Apple TV+
Sluiten