Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 maart 2021

Uniek geluid uit 1978: Steve Wozniak en Randy Wigginton praten met Apple gebruikers

Tijdens mijn dagelijkse ronde Reddit ben ik iets bijzonders tegengekomen. Het gaat om een audiofragment van bijna twee uur waarin Steve Wozniak en Randy Wigginton, samen met speciale gast John Draper, een gesprek voeren met Apple-gebruikers.

Het is overigens nog maar de vraag of de desbetreffende mannen nog veel weten van het gesprek, gezien deze in 1978 al gevoerd werd. Op The Internet Archives werd het fragment al in 2018 geupload, maar is hij tot op de dag van vandaag slechts 15 keer beluisterd. Een klein pareltje op de vrijdag dus!

Steve Wozniak en Randy Wigginton in 1978

De opnames zijn afkomstig van Jim Warren die de sessie destijds vastlegde. De man heeft toestemming gegeven om het werk te digitaliseren en op die manier is het op The Internet Archive terechtgekomen. De opnames zijn dus in 1978 gemaakt en Apple bestond in dat jaar pas twee jaar. In de sessie nam Apple de tijd om naar zijn gebruikers te luisteren en vragen te beantwoorden. Aan het begin van de opname beantwoord Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, vragen van de gebruikers. Daarna neemt Randy Wigginton, Apple’s eerste werknemer ooit, het woord. Hij gaat in gesprek met John Draper, die in die tijd een beroemde hacker was die opereerde onder de naam Capt. Crunch.

Op de website van The Internet Archive is te vinden dat dit gesprek gevoerd werd tijdens The West Coast Computer Faire. Het was de derde editie van de beurs en vond van 3 november tot en met 5 november 1978 plaats. Op zondag 5 november, om 10:00 uur in de ochtend, is het gesprek opgenomen.

Via onderstaande embed is het mogelijk om de opnames te beluisteren:

[archiveorg camvchm_000069 width=640 height=140 frameborder=0 webkitallowfullscreen=true mozallowfullscreen=true]

Mocht je problemen hebben met de embed, dan is het ook mogelijk om de opnames op de website van The Internet Archive te luisteren. Dat kan via deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uniek geluid uit 1978: Steve Wozniak en Randy Wigginton praten met Apple gebruikers
Sluiten