Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 25 maart 2021

Sollicitatiebrief Steve Jobs (1973) verkocht voor een bizar hoog bedrag

Tijdens een veiling in Londen is een sollicitatiebrief van Steve Jobs verkocht voor een uiterst hoog bedrag. De brief is afkomstig uit 1973, het jaar waarin Jobs na zes maanden stopte met zijn studie aan Reed College.

Drie jaar geleden werd dezelfde sollicitatiebrief al voor $175.000 verkocht, maar dat bedrag is deze week flink overschreden. De brief stond sinds 24 februari te koop en is uiteindelijk een maand later voor $222.400 over de toonbank gegaan.

De brief van Steve Jobs

De brief van Steve Jobs dateert dus uit het jaar 1973 waarin hij stopte met school en duidelijk opzoek ging naar een baan. Voor welk bedrijf er gesolliciteerd werd is niet duidelijk. Dat de brief geen succes was overigens wel. Een jaar later, in 1974, kwam Steve Jobs namelijk bij Atari terecht waar hij aan de slag ging als technicus. Een loopbaan die niet heel lang zou duren, gezien Jobs twee jaar later de handen ineen sloeg met zijn middelbare schoolvriend Steve Wozniak. De twee richtte Apple in 1976 op.

De brief van Steve Jobs is nog wel in zeer goede staat. Ondanks een aantal vervagingen en kleurverschillen is het handschrift van de overleden Apple CEO nog zeer goed te lezen. Om zeker te zijn dat dit om het handschrift van Jobs gaat is de brief overigens verkocht met een verklaring van authenticiteit.

Steve Jobs brief
De brief

“Geen telefoon”

Doordat de sollicitatiebrief nog in goede staat is kunnen we de inhoud ervan goed lezen. Zo geeft Jobs aan gespecialiseerd te zijn in English LIT en interesse te hebben in Electronics, Tech en Design Engineering. Daarbij zijn ook zijn vaardigheden met betrekking tot computers en rekenmachines terug te vinden.

Het mooie aan de brief is overigens wel dat Jobs aangeeft niet te beschikken over een telefoon. Gelukkig heeft hij daar tientallen jaren later zelf een goede oplossing voor gevonden.

Interesse in de details van de veiling? Klik dan op deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sollicitatiebrief Steve Jobs (1973) verkocht voor een bizar hoog bedrag
Sluiten